autor:

merisor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2018

Ingrediente
Pentru foi:, 2 oua, 300 gr unt, 300 gr zahar, 300 ml iaurt, 4 linguri ulei, 3 linguri cacao, 900 gr faina, 1 plic praf de copt cu sofran, 1/2 lingurita bicarbonat, sare, esenta de portocala, esenta de cafea, Pentru umplutura:, 800 gr dovleac, 3 linguri gris, 4 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit.
Curatam dovleacul de coaja si de seminte si il trecem prin robot sau il dam pe razatoarea mare(cine are rabdare), eu il trec prin robot, dar nu il maruntesc de tot.
Dovleacul l-am cantarit curatat.
Punem dovleacul int-un vas la foc incet, impreuna cu zaharul si scortisoara si amestecam in el din cand in cand.
Il lasam pe foc pana se formeaza sirop si se inmoaie putin dovleacul( cam 10 minute), apoi il ridicam de pe foc, adaugam grisul, omogenizam si lasam vasul la rece.
Intr-un bol frecam untul cu zaharul si putina sare pana devine spumos, apoi adaugam ouale si omogenizam.
Adaugam iaurtul si praful de copt amestecat cu bicarbonatul si 2-3 linguri de faina.
Eu obisnuiesc sa cern praful de copt impreuna cu bicarbonatul si faina pentru a se uniformiza.
Eu am avut iaurt de la tara, care de regula este mai acid decat cel din comert si are textura mai subtire.
Aciditatea iaurtului ajuta la diluarea imediata a prafului de copt si a bicarbonatului.
Impartim compozitia in doua parti egale.
Intr-una din compozitii adaugam cacaua si esenta de cafea, iar in cealalta esenta de portocale.
Incorporam in fiecare faina cat cuprinde, astfel incat aluatul sa nu fie prea tare ca la paine, va ramane putin lipicios.
Ungem masa de lucru cu putin ulei si framantam putin aluatul pe masa pentru a se omogeniza bine. Apelam la ajutorul uleiului pentru a nu se lipi aluatul de maini, adica mai turnam cate putin ulei in maini si pe masa de lucru.
Procedam asa cu ambele parti de aluat, apoi il lasam la odihnit pana cand se raceste umplutura.
Tapetam tava cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina, dupa preferinte.
Intindem aluatul alb in tava, il intepam cu furculita din loc in loc, turnam compozitia de dolvleac, o nivelam, apoi intindem aluatul cu cacao deasupra.
La fel il intepam si pe acesta din loc in loc cu o furculita.
Dam tava la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade C.
Eu am folosit o tava de 26/40 cm, dar puteam folosi una si mai mare, deoarece foile au crescut foarte mult.
Este o prajitura foarte buna, pentru cei carora le place dovleacul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu biscuiti ,cu piure de castane si macese

Tort cu biscuiti ,cu piure de castane si macese

Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cozonacul meu cu nucă

Cozonacul meu cu nucă

Aluatul: Este bine să pregăteşti toate ingredientele de cu seară (mai puţin laptele) şi să

18 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 300 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 300 ml iaurt
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 900 gr faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • sare
  • esenta de portocala
  • esenta de cafea
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr dovleac
  • 3 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Placinta crocanta cu mere