autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu crema de iaurt

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2009

Ingrediente
Se face un pandişpan din 8 ouă, 8 linguri de zahar, 8 linguri de făinăCrema: un iaurt de 400 g, 500 ml de frişcă bătută, 3 pliculeţe de gelatină Dr. Otker, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, Fructe diverse (vişine, kiwi, portocale etc.)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare


Se pune gelatina să se înmoaie în 12 linguri de apa rece.

Frişca se amestecă cu iaurtul şi cu zaharul vanilat.

Se pune gelatina să se dizolve pe foc foarte mic până ce fierbe, cam un minut.

Se pune treptat în gelatină câte o lingură din amestecul cu frişcă până se omogenizează.

Se adaugă fructele.

Se taie blatul în două şi se pune crema între foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.

Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.

Folie de gelatina se inmoaie pt. cel putin 5 min. in apa rece. Lichidul se incalzeste max. 40°C

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Se face un pandişpan din 8 ouă
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de făinăCrema: un iaurt de 400 g
  • 500 ml de frişcă bătută
  • 3 pliculeţe de gelatină Dr. Otker
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • Fructe diverse (vişine
  • kiwi
  • portocale etc.)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornuri cu iaurt