autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie

Autor: Liliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
Foi: 500 g faina, 2 oua, 150 ml lapte, 80 g zahar (mai putin am pus eu), o lingurita bicarbonat, 6 linguri ulei, Crema: 1 l lapte, 7 linguri zahar, 200 g margarina, 10 linguri rase faina, zeama de la o lamaie si jumatate, 3 oua

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste. Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina. Din acest aluat am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate.



Crema: Ouale, zaharul si faina le-am amestecat "in uscat" peste care am adaugat laptele caldut si am amestecat permanent. Am transferat crema pe foc si am amestecat incontinuu sa nu se faca cocoloase sau sa se lipeasca. Spre final am stors o lamaie si jumatate, sucul punandul-l peste crema. Am adaugat si putina coaja rasa de lamaie. Cand crema este gata am dat-o la rece. Am frecat bine margarina si am adaugat-o lingura cu lingura in crema pana la omogenizare. Crema am asezat-o intre foi. Am dat prajitura la rece. Am taiat-o a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de rahat si lamaie

Prajitura cu crema de rahat si lamaie

Prima data pregatim umplutura de mere: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoare cu ochiuri

9 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Panchea , 17 aprilie 2014

    supre prajitura merita incercata

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Foi: 500 g faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 80 g zahar (mai putin am pus eu)
  • o lingurita bicarbonat
  • 6 linguri ulei
  • Crema: 1 l lapte
  • 7 linguri zahar
  • 200 g margarina
  • 10 linguri rase faina
  • zeama de la o lamaie si jumatate
  • 3 oua

Raporteaza reteta

Retete
de Liliana
Paste cu carne de pui in sos de rosii

Paste cu carne de pui in sos de rosii

Pastele se pun la fiert 7 minute cu sare. Cand sunt gata, se pun intr-o strecuratoare si se dau sub

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Prajitura cu crema de lapte caramelizat

Prajitura cu crema de lapte caramelizat

Blatul: Separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul

11 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri
Tarte cu mere

Tarte cu mere

Aluatul: se cerne faina. Se adauga praful de copt, un praf de sare, zaharul, untul si se framanta.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie si frisca