Prajitura cu crema de lamaie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Foi: 500 g faina, 2 oua, 150 ml lapte, 80 g zahar (mai putin am pus eu), o lingurita bicarbonat, 6 linguri ulei
  • Crema: 1 l lapte, 7 linguri zahar, 200 g margarina, 10 linguri rase faina, zeama de la o lamaie si jumatate, 3 oua

Mod de preparare

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste. Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina. Din acest aluat am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate.

Crema: Ouale, zaharul si faina le-am amestecat "in uscat" peste care am adaugat laptele caldut si am amestecat permanent. Am transferat crema pe foc si am amestecat incontinuu sa nu se faca cocoloase sau sa se lipeasca. Spre final am stors o lamaie si jumatate, sucul punandul-l peste crema. Am adaugat si putina coaja rasa de lamaie. Cand crema este gata am dat-o la rece. Am frecat bine margarina si am adaugat-o lingura cu lingura in crema pana la omogenizare. Crema am asezat-o intre foi. Am dat prajitura la rece. Am taiat-o a doua zi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi