Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste. Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina. Din acest aluat am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate.
Crema: Ouale, zaharul si faina le-am amestecat "in uscat" peste care am adaugat laptele caldut si am amestecat permanent. Am transferat crema pe foc si am amestecat incontinuu sa nu se faca cocoloase sau sa se lipeasca. Spre final am stors o lamaie si jumatate, sucul punandul-l peste crema. Am adaugat si putina coaja rasa de lamaie. Cand crema este gata am dat-o la rece. Am frecat bine margarina si am adaugat-o lingura cu lingura in crema pana la omogenizare. Crema am asezat-o intre foi. Am dat prajitura la rece. Am taiat-o a doua zi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii