Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste. Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina. Din acest aluat am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate.
Crema: Ouale, zaharul si faina le-am amestecat "in uscat" peste care am adaugat laptele caldut si am amestecat permanent. Am transferat crema pe foc si am amestecat incontinuu sa nu se faca cocoloase sau sa se lipeasca. Spre final am stors o lamaie si jumatate, sucul punandul-l peste crema. Am adaugat si putina coaja rasa de lamaie. Cand crema este gata am dat-o la rece. Am frecat bine margarina si am adaugat-o lingura cu lingura in crema pana la omogenizare. Crema am asezat-o intre foi. Am dat prajitura la rece. Am taiat-o a doua zi.
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii