Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 10 linguri de lapte;
  • 10 linguri de zahar;
  • 10 linguri de ulei;
  • 2 oua;
  • un amoniac stins cu otet;
  • faina cat cuprinde;
  • Pentru crema:
  • 1 litru de lapte;
  • 8 linguri de faina(se poate inlocui cu amidon Gustin);
  • 6 linguri de zahar;
  • zeama de la 2 lamai;
  • un pachet de unt 82% grasime;
  • Pentru decor:
  • nuca de cocos;

Mod de preparare

Prima data pregatim foile.Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul stins cu o lingurita de otet.La final se adauga faina si se framanta cat sa rezulte un aluat potrivit de tare.

Se imparte aluatul in 3-4 parti,se intind foi si se coc pe dosul tavii circa 7 minute la foc potrivit.

ATENTIE!!

Tava sa fi presarata cu faina pentru a nu se lipi foaia.Dupa ce am terminat de copt foile,pregatim crema de lapte cu lamaie.

Intr-un castronel se amesteca faina cu 10 linguri de lapte si se adauga apoi zaharul.Cand restul de lapte ce a fost pus la fiert da in clocot,se da focul la mic si se toarna compozitia de faina+lapte+zahar.Se fierbe pana se ingroasa si se dezlipeste usor de pe vas.Se da deoparte si se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Atunci cand crema s-a racorit se adauga untul,care este la temperatura camerei si la final zeama de lamaie dupa gust.

Se asambleaza prajitura alternand foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema.

Se baga la frigider si se taie a doua zi dupa ce a fost imbracata in nuca de cocos.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi