autor:

Cristinyela

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru foi:, , 10 linguri de lapte, 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 2 oua, un amoniac stins cu otet, faina cat cuprinde, Pentru crema:, , 1 litru de lapte, 8 linguri de faina(se poate inlocui cu amidon Gustin), 6 linguri de zahar, zeama de la 2 lamai, un pachet de unt 82% grasime, Pentru decor:, nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Prima data pregatim foile.Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul stins cu o lingurita de otet.La final se adauga faina si se framanta cat sa rezulte un aluat potrivit de tare.
Se imparte aluatul in 3-4 parti,se intind foi si se coc pe dosul tavii circa 7 minute la foc potrivit.
ATENTIE!!
Tava sa fi presarata cu faina pentru a nu se lipi foaia.Dupa ce am terminat de copt foile,pregatim crema de lapte cu lamaie.
Intr-un castronel se amesteca faina cu 10 linguri de lapte si se adauga apoi zaharul.Cand restul de lapte ce a fost pus la fiert da in clocot,se da focul la mic si se toarna compozitia de faina+lapte+zahar.Se fierbe pana se ingroasa si se dezlipeste usor de pe vas.Se da deoparte si se lasa la racit amestecand din cand in cand.
Atunci cand crema s-a racorit se adauga untul,care este la temperatura camerei si la final zeama de lamaie dupa gust.
Se asambleaza prajitura alternand foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema.
Se baga la frigider si se taie a doua zi dupa ce a fost imbracata in nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prune in aluat

Prune in aluat

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Scones cu căpșuni din făină integrală

Scones cu căpșuni din făină integrală

Amestecăm făina praful de copt, zaharul și esența de vanilie apoi punem untul tăiat cubulețe

1 vot    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • un amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina(se poate inlocui cu amidon Gustin)
  • 6 linguri de zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • un pachet de unt 82% grasime
  • Pentru decor:
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

70 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale