autor:

Fara foto

» » , , Prajituri, Retete de Craciun, Retete de post

Prajitura cu crema de rahat si lamaie

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2013

Ingrediente
Pentru foi:, , 20 linguri apa minerala, 20 linguri ulei, 20 linguri zahar, 1 praf de copt, coaja rasa de portocala, faina cat curpinde ( cam 800-900 gr intra), , Pentru crema de rahat cu lamaie:, , 1.6 kg rahat, 1 lamaie mare si coapta, 250-300 gr margarina la pachet, , Pentru umplutura de mere:, , 1 kg mere, 3-4 linguri zahar, 1 lingurita rasa scortisoara, 2 linguri ulei, 1 lingura zahar pudra cu pastai de vanilie, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura de mere:
Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoare cu ochiuri mari.
Punem intr-o cratita uleiul, merele pe care le stoarcem de zeama si zaharul.
Le asezam pe flacara aragazului, la foc potrivit pana scade bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Le dam deoparte cand sunt gata si le lasam sa se raceasca bine.
Crema de rahat cu lamaie:
Spalam lamaia, o taiem felii si scoatem samburii, daca are.
Trecem rahatul prin masina de tocat impreuna cu feliile de lamaie.
Adaugam margarina de la temperatura camerei, prima data un pachet, si frecam bine, bine pana obtinem o crema. Daca mai este nevoie mai puneti putina.
Foile:
Intr-un bol amestecam apa minerala, uleiul si zaharul, pana ce acesta din urma se topeste putin.
Adaugam coaja rasa de portocala, praful de copt, apoi faina cernuta.
Faina o punem treptat pana obtinem un aluat nelipicios, usor de lucrat ca si o plastelina.
Impartim aluatul in patru parti egale.
Ungem dosul unei tavi mari cu margarina.
Luam prima bucata de aluat, intindem o foaie subtire, o rulam usor pe sucitor si o asezam de dosul tavii.
O intepam cu furculita din loc in loc, taiem surplusul de pe margini, si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
O lasam pana se rumeneste usor deasupra, apoi o scoatem.
O asezam pe o tava mare si imediat punem jumatate din crema de rahat, nu lasam sa se raceasca foaia.
Pregatim la fel a doua foaie, o asezam calda peste crema, punem merele si le intindem uniform. Este foarte important sa ungeti dosul tavii inainte sa coaceti fiecare foaie in parte, altfel riscati sa se prinda.
Asezam a treia foaie coapta, restul de crema, iar deasupra ultima foaie.
Presam incet sa nu rupa si lasam cam 30 de minute sa se raceasca.
Acoperim prajitura cu folie alimentara si o dam la rece pentru 24 de ore.
Se taie, se pudreaza cu zahar si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de rahat si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chec cu banane de post

Chec cu banane de post

Bananele curatate de coaja le punem intr-un castron, le pasam cu o furculita, apoi le mixam bine

17 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Paine integrala din grau cu susan

Paine integrala din grau cu susan

Intr-un bol turnati apa pregatita, cubul de drojdie si 3-4 linguri de faina integrala. Amestecati

7 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 23 septembrie 2014

    Sper sa iti placa :)

  • Fara foto

    Mariana Mari , 22 septembrie 2014

    merita incercata.......

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2014

    Multumesc Costeo..

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2014

      faina tare!Bunaaaaaaaaaa

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2013

      Multumesc Simona...

    • Fara foto

      Moderatu Simona Parvoty Moderatu , 30 decembrie 2013

      super buna

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2013

      Multumesc Andrei!

    • Fara foto

      Andrei Damian , 27 decembrie 2013

      delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 20 linguri apa minerala
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • faina cat curpinde ( cam 800-900 gr intra)
  • Pentru crema de rahat cu lamaie:
  • 1.6 kg rahat
  • 1 lamaie mare si coapta
  • 250-300 gr margarina la pachet
  • Pentru umplutura de mere:
  • 1 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar pudra cu pastai de vanilie
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Costeo..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Negresa de post