Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza, adaugam faina, praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, adaugam albusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (20/30 cm) din care am oprit 3 linguri si am adaugat siropul de mure, turnam deasupra si cu furculita omogenizam. Dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 pe orizontala.
Crema de vanilie-galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se albesc, adaugam amidonul si treptat laptele caldut, laptele condesat, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul, coaja de lamaie, esenta si amestecam pana ce se topeste untul.
Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.
In tava in care am copt asezam prima foaie,insiropam cu apa si zeama de lamaie,adaugam crema si a 2 foaie ,insiropam-dam la rece cateva ore.
Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaa cu zahar sau decoram dupa plac.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii