Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza, adaugam faina, praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, adaugam albusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (20/30 cm) din care am oprit 3 linguri si am adaugat siropul de mure, turnam deasupra si cu furculita omogenizam. Dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 pe orizontala.
Crema de vanilie-galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se albesc, adaugam amidonul si treptat laptele caldut, laptele condesat, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul, coaja de lamaie, esenta si amestecam pana ce se topeste untul.
Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.
In tava in care am copt asezam prima foaie,insiropam cu apa si zeama de lamaie,adaugam crema si a 2 foaie ,insiropam-dam la rece cateva ore.
Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaa cu zahar sau decoram dupa plac.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii