Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 piersica din compot
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 550 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • 500 gr branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 2-3 piersici din compot
  • 3 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 30 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul.

Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam.

Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 18-20 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si putin lapte, pana amidonul este bine dizolvat.

Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon.

Dam focul spre potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc crema, punem untul si il incorporm bine. Acoperim crema si o lasam sa se raceasca.

Frisca rece o mixam spuma.

Crema de vanilie rece o mixam putin, adaugam branza de vaci, zaharul pudra, esenta si mixam usor.

Adaugam piersicile taiate cubulete, le amestecam usor cu o paleta, apoi punem 2-3 linguri din frisca mixata. Vom obtine o crema spumoasa.

Blatul rece il punem pe hartia de copt, cu fata in jos.

Punem crema, o nivelam. Peste crema punem frisca, o intindem cu o paleta.

Deasupra presaram ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise