autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 2 linguri cacao, 3 linguri faina, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 piersica din compot, un praf de sare, Crema:, 550 ml lapte, 5 linguri amidon, 5 linguri zahar, 80 gr unt, 500 gr branza de vaci cremoasa, 300 ml frisca lichida, 2-3 piersici din compot, 3 lingurite esenta de vanilie, 2 linguri zahar pudra, 30 gr ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul.
Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam.
Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 18-20 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si putin lapte, pana amidonul este bine dizolvat.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon.
Dam focul spre potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc crema, punem untul si il incorporm bine. Acoperim crema si o lasam sa se raceasca.
Frisca rece o mixam spuma.
Crema de vanilie rece o mixam putin, adaugam branza de vaci, zaharul pudra, esenta si mixam usor.
Adaugam piersicile taiate cubulete, le amestecam usor cu o paleta, apoi punem 2-3 linguri din frisca mixata. Vom obtine o crema spumoasa.
Blatul rece il punem pe hartia de copt, cu fata in jos.
Punem crema, o nivelam. Peste crema punem frisca, o intindem cu o paleta.
Deasupra presaram ciocolata rasa.
Dam prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi o portionam si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ruladã de portocale

Ruladã de portocale

Este o retetã simplã dar parfumatã si plinã de savoare. Am folosit suc natural din portocale

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Brumarel

Prajitura Brumarel

Am pregătit o prajitură cu foi de pişcot, cremă de brânză cu ciocolată şi ness, decorată

1 vot    2 comentarii
2h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 piersica din compot
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 550 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • 500 gr branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 2-3 piersici din compot
  • 3 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 30 gr ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey