autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu dovleac si aroma de anason

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
blat5 oua,un praf de sare ,5 linguri de zahar,5 linguri de faina ,50 ml ulei,o lingurita de coaja rasa de lamaie, Umplutura200 g urda,200 g smantana,100 g zahar pudra,200 ml frisca lichida,un pliculet de gelataina(10 g),o mana de cubulete de dovleac fierte in sirop si apoi scurse bine de suc, jeleulcam jumatate de dovleac placintar(de cca 1 kg)curat de coaja si seminte si taiat cubulete mici,o cana de zahar,200 ml vin alb,3-4 stelute de anason,un plic de Jelle-tort,transparent

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in albusul batut tare,se adauga si coaja rasa si faina turnata in ploaie.
Se toarna compozitia in tava in care am pus hartie pentru copt,se presara miezul de nuca deasupra si se da la copt in cuptorul preincalzit,cca.20 minute.Se desprinde aluatul de hartie si se taie in doua bucati egale.
2.Se mixeaza urda cu 2 linguri de smantana la inceput,pana se obtine o crema fina apoi adaugam toata smantana si frisca lichida pe care am mixata inainte cu zaharul pudra.Se amesteca bine totul apoi incorporam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin(nu fiarta!).
3.Se fierbe zaharul cu vinul si scortisoara pana se obtine un sirop usor legat(se fierbe cca.5 minute,de la primul clocot)apoi se adauga cubuletele de dovleac si se fierb cca 10 minute,de la primul clocot,la foc domol.Se da la o parte de pe foc si se strecoara bubuletele de dovlec de sirop apoi se impart in doua parti egale.
4.Se aseaza intr-o tavita mai mica prima jumatate de blat apoi se intinde pe ea ,in strat uniform,jumatate din crema pentru umplutura,se presara deasupra,pe toata suprafata,o parte din cubuletele de dovleac scurse de suc,se vine cu cealalta jumatate de blat deasupre,se preseaza usor apoi se intainde restul de crema ramasa si se da la rece,cca 30 de minute.
Se scoate de la frigider,se presara deasupra cremei intarite deja,cubuletele de dovleac ramase apoi turnam jeleul fierbinte preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle -tort,preparat conform instructiunilor de pe plic.Se da la rece cel putin 2 ore,dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece,inainte de a o taia in romburi sau patrate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si aroma de anason" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason

Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason

1.Se [preapara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere nuca si foaie razuita

Prajitura cu mere nuca si foaie razuita

Prajim nuca putin pina devine crocanta, o lasam sa se raceasca , apoi o sfaramam intre degete. Separam

7 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat5 oua,un praf de sare ,5 linguri de zahar,5 linguri de faina ,50 ml ulei,o lingurita de coaja rasa de lamaie
  • Umplutura200 g urda,200 g smantana,100 g zahar pudra,200 ml frisca lichida,un pliculet de gelataina(10 g),o mana de cubulete de dovleac fierte in sirop si apoi scurse bine de suc
  • jeleulcam jumatate de dovleac placintar(de cca 1 kg)curat de coaja si seminte si taiat cubulete mici,o cana de zahar,200 ml vin alb,3-4 stelute de anason,un plic de Jelle-tort,transparent

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu jeleu si rahat