autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu Dulce de leche si pere

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
ptr o tava rotunda de 26 cm, , 300 gr de biscuiti Petite-Beure-facuti faina, 150 gr unt topit, 5linguri de zahar, 1/2 lingurita scortisoara, , crema, 6 pere curatate taiate in doua -fara samburi, 2 pahare de vin rosu, 1 pahar de zahar, 1baton de scortisoara-cui ii place, 1 budinca cu gust de Dulce de leche(se poate de vanilie+2 linguri de Dulce de leche), 1 pahar de lapte, 500 ml smantina ptr frisca, 2 linguri de cacao ptr ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade se unge tavaua cu putin unt si se lasa deoparte.
Se amesteca faina de biscuiti cu untul topit zaharul si scortisoara si se aseaza bine pe fundul tavii si se da la copt ptr 10 minute-scoatem lasam sa se raceasca si lasam la frigider.
Perele taiate se pun intr-o oala cu vin zahar si batonul de scortisoara si adaugam apa cit sa acopere perele.Lasam sa fiarba 20 de minute sau pina perele sint moi dar nu se sfarama si stingem focul.Lasam sa se raceasca si lasam in frigider cel putin o ora ca perele sa se patrunda de sos(este bine de fiert cu o zi inainte).
Se scoate 1 pahar din sosul perelor si se fierbe pina ce iese un sirop concentrat cu care se uda baza cu biscuiti-peste biscuiti se aseaza jumatatile de pere.
Se bate budinca cu paharul de lapte si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa si bine intarita.
Se aseaza crema peste pere si se niveleaza si se lasa la frigider ptr 2-3 ore.
Inainte de servire se presoara cu 2linguri de cacao strecurate prin sita.Restul sosului de la pere se poate fierbe putin pina devine ca un sirop si se poate servi cu prajitura.Prajitura se mentine bine la frigider 2-3 zile.Este gustoasa si deosebita.
Eu am pregatito cu o zi inainte si cind am servit-o a fost rece si foarte gustoasa.
Deasemeni perele fierte in vin pot fi ele insesi un desert delicios servite cu putina inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Dulce de leche si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati. Stafidele

90 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cozonac domnesc: pas cu pas

Cozonac domnesc: pas cu pas

Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte,

451 voturi    26 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Pare foarte buna,merita incercata !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Cred ca este foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

5 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda de 26 cm
  • 300 gr de biscuiti Petite-Beure-facuti faina
  • 150 gr unt topit
  • 5linguri de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • crema
  • 6 pere curatate taiate in doua -fara samburi
  • 2 pahare de vin rosu
  • 1 pahar de zahar
  • 1baton de scortisoara-cui ii place
  • 1 budinca cu gust de Dulce de leche(se poate de vanilie+2 linguri de Dulce de leche)
  • 1 pahar de lapte
  • 500 ml smantina ptr frisca
  • 2 linguri de cacao ptr ornat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare foarte buna,merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu magiun de prune si nuca