autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu dulceata de coacaze

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Ingrediente
blat, 7 oua, 150 g zahar, 100 g pesmet alb, esenta vanilie, 30 ml ulei, un praf de sare, crema, 200 g frisca lichida , jumatate de borcanel de dulceata de coacaze, un plic de gelatina (10 g), jeleu, jumatate de borcanel de dulceata de coacaze, 250 ml apa , 2 plicuri tort gelle

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pregateste un blat din 7 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Se mixeaza galnenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se toarna si esenta si pesmetul alb, turnat in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca 20 minute, pana se rumeneste usor pe margine, apoi se scoate tava si blatul de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit dupa care il taiem in 2 jumatati egale.

Se mixeaza frisca pana se intareste si se mixeaza in continuare cu jumatate din dulceata de coacaze. Se toarna in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie (nu fiarta!). Se asaza prima jumatate de blat in tava oin care am asezat o forma speciala cu margini reglabile, se asaza prima jumatate de blat, se toarna amestecul de frisca si dulceata, apoi se asaza deasupra cea de a 2 a jumate de blat. Se preseaza usor cu mana pana se asaza uniform.

Diluam cu 250 ml apa dulceata ramas, scurgem siropul. Fructele ramase din dulceata le repartizam uniform deasupra prajiturii, apoi fierbem siropul ramas cu cele 2 plicuri de tort gelle, amestecand in continuu pana da in primul clocot, apoi se toarna deasupra prajiturii, peste fructele repartizate. Se da de seara pana a 2 a zi la frigider sau cel putin 2 ore inainte de a o taia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata de coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu doua creme

Prajitura cu doua creme

Blat: Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam cacaua, faina, bicarbonatul stins cu un pic de

1 vot    0 comentarii
60h
Prajituri
Fursecuri

Fursecuri

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie,

6 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g pesmet alb
  • esenta vanilie
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • crema
  • 200 g frisca lichida 
  • jumatate de borcanel de dulceata de coacaze
  • un plic de gelatina (10 g)
  • jeleu
  • jumatate de borcanel de dulceata de coacaze
  • 250 ml apa 
  • 2 plicuri tort gelle

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme