autor:

Anca E. Voicu

» » Prajituri

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 5 oua - care se separa: galbenusurile se vor folosi la blat, iar albusurile la glazura de deasupra., , 120 g zahar, , 1 pachet unt / 200 g margarina, , 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie, , 1 plic zahar vanilat, , 300 g faina, , 70 ml lapte (o cescuta), , , , Pentru stratul de mijloc:, , dulceata de capsuni (mai putin de un borcan), , , , Pentru stratul de deasupra:, , albusurile de la oua, , 250 g nuca, , 100 g zahar, , ciocolata pentru ras (cateva patratele), , , , Portii: 16, , Timp de coacere: in total 35 de minute

Dificultate: Medie Timp: 35 min

13 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele.



Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit.



Intre timp ne ocupam de glazura:



Batem albusurile cu mixerul si cand se ingroasa putin compozitia, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam nuca si acum amestecam cu lingura de jos in sus ca sa ramana pufoasa. Scoatem tava, adaugam dulceata in strat subtire (sau dupa gust) si glazura si mai dam la cuptor inca 10-15 minute pana se face aurie.



La final, se poate rade ciocolata si se lasa la racit.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Piept de pui quatro formagi cu galuste

Piept de pui quatro formagi cu galuste

Pieptul de pui se transeaza in gratare, se condimenteaza cu maggi secretul gustului si cu piper si

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Ciocolata amaruie se topeste imrepuna cu laptele si Bacardi Tropical

7 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonia , 09 martie 2018

    Da asa este, o prajiturra delicioasa, buna si foarte buna, o faceau parintii .

  • Fara foto

    Teo , 02 februarie 2018

    Buna aceasta prajitura, merita facuta.

  • Fara foto

    Talamba Doina , 24 aprilie 2015

    Este o prajitura delicioasa, foarte buna,care aminteste de copilarie.

    • Fara foto

      Timaru Milica , 26 februarie 2014

      buna tare e de facut

    • Fara foto

      Eufrosina , 25 februarie 2014

      Am incercat si eu. A fost bataie pe ea, asa de buna a fost. Si e usor de facut.

    • Fara foto

      Cristina Voicu , 25 februarie 2014

      Foarte gustoasa! O recomand! :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua - care se separa: galbenusurile se vor folosi la blat
  • iar albusurile la glazura de deasupra.
  • 120 g zahar
  • 1 pachet unt / 200 g margarina
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 70 ml lapte (o cescuta)
  • Pentru stratul de mijloc:
  • dulceata de capsuni (mai putin de un borcan)
  • Pentru stratul de deasupra:
  • albusurile de la oua
  • 250 g nuca
  • 100 g zahar
  • ciocolata pentru ras (cateva patratele)
  • Portii: 16
  • Timp de coacere: in total 35 de minute

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cosulete de primavara cu branza

Cosulete de primavara cu branza

Se preincalzeste cuptorul. Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc

5 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Sonia

Da asa este, o prajiturra delicioasa, buna si foarte buna, o faceau parintii .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de biscuiti cu nuca de cocos