autor:

Anca E. Voicu

» » Prajituri

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 5 oua - care se separa: galbenusurile se vor folosi la blat, iar albusurile la glazura de deasupra., , 120 g zahar, , 1 pachet unt / 200 g margarina, , 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie, , 1 plic zahar vanilat, , 300 g faina, , 70 ml lapte (o cescuta), , , , Pentru stratul de mijloc:, , dulceata de capsuni (mai putin de un borcan), , , , Pentru stratul de deasupra:, , albusurile de la oua, , 250 g nuca, , 100 g zahar, , ciocolata pentru ras (cateva patratele), , , , Portii: 16, , Timp de coacere: in total 35 de minute

Dificultate: Medie Timp: 35 min

8 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele.



Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit.



Intre timp ne ocupam de glazura:



Batem albusurile cu mixerul si cand se ingroasa putin compozitia, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam nuca si acum amestecam cu lingura de jos in sus ca sa ramana pufoasa. Scoatem tava, adaugam dulceata in strat subtire (sau dupa gust) si glazura si mai dam la cuptor inca 10-15 minute pana se face aurie.



La final, se poate rade ciocolata si se lasa la racit.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Se bat albusurile spuma, se amesteca cu zaharul, se adauga laptele, galbenusurile praful de copt

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mixam albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Talamba Doina , 24 aprilie 2015

    Este o prajitura delicioasa, foarte buna,care aminteste de copilarie.

  • Fara foto

    Timaru Milica , 26 februarie 2014

    buna tare e de facut

  • Fara foto

    Eufrosina , 25 februarie 2014

    Am incercat si eu. A fost bataie pe ea, asa de buna a fost. Si e usor de facut.

    • Fara foto

      Cristina Voicu , 25 februarie 2014

      Foarte gustoasa! O recomand! :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua - care se separa: galbenusurile se vor folosi la blat
  • iar albusurile la glazura de deasupra.
  • 120 g zahar
  • 1 pachet unt / 200 g margarina
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 70 ml lapte (o cescuta)
  • Pentru stratul de mijloc:
  • dulceata de capsuni (mai putin de un borcan)
  • Pentru stratul de deasupra:
  • albusurile de la oua
  • 250 g nuca
  • 100 g zahar
  • ciocolata pentru ras (cateva patratele)
  • Portii: 16
  • Timp de coacere: in total 35 de minute

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cosulete de primavara cu branza

Cosulete de primavara cu branza

Se preincalzeste cuptorul. Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc

4 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza
Fara foto

Eufrosina

Am incercat si eu. A fost bataie pe ea, asa de buna a fost. Si e usor de facut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu gutui