Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua - care se separa: galbenusurile se vor folosi la blat, iar albusurile la glazura de deasupra.
  • 120 g zahar
  • 1 pachet unt / 200 g margarina
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 70 ml lapte (o cescuta)
  • Pentru stratul de mijloc:
  • dulceata de capsuni (mai putin de un borcan)
  • Pentru stratul de deasupra:
  • albusurile de la oua
  • 250 g nuca
  • 100 g zahar
  • ciocolata pentru ras (cateva patratele)
  • Portii: 16
  • Timp de coacere: in total 35 de minute

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele.

Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit.

Intre timp ne ocupam de glazura:

Batem albusurile cu mixerul si cand se ingroasa putin compozitia, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea lucioasa. Apoi adaugam nuca si acum amestecam cu lingura de jos in sus ca sa ramana pufoasa. Scoatem tava, adaugam dulceata in strat subtire (sau dupa gust) si glazura si mai dam la cuptor inca 10-15 minute pana se face aurie.

La final, se poate rade ciocolata si se lasa la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise