autor:

Georgeta Nedelcu

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu fanta

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2008

Ingrediente
blat: 4 oua intregi, o cana cu zahar, 9 linguri ulei, 6 linguri apa fiarta, 2 cani faina, vanilie, caoja de lamiie sau (si)portocala, 2 plicuri cu praf de copt., , crema: 1litru fanta, 8 linguri zahar, 3 plicuri cu praf de budinca sau sarlota (de vanilie, zmeura, capsuni, etc.)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

CREMA:

1) 1/2 litru fanta cu 8 linguri zahar se pun pe foc,

2)iar 1/2 litru fanta si 3 plicuri cu praf de budinca sau sarlota (de vanilie, zmeura, capsuni, etc.) se amesteca bine, dupa care se pun in cealalta fanta de la nr.1 de pe foc si se amesteca pina se ingroasa.

Crema calduta se toarna peste blatul rece, se presara cu nuca de cocos. (In blat inainte de a se coace se pot pune stafide sau nuca macinata. Ar fi bine ca tava in care se coace blatul sa fie patrata). Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Blatul: Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza),

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Simpla,buna si de mare efect...zic eu!  Blat: Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile

47 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • blat: 4 oua intregi
  • o cana cu zahar
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri apa fiarta
  • 2 cani faina
  • vanilie
  • caoja de lamiie sau (si)portocala
  • 2 plicuri cu praf de copt.
  • crema: 1litru fanta
  • 8 linguri zahar
  • 3 plicuri cu praf de budinca sau sarlota (de vanilie
  • zmeura
  • capsuni
  • etc.)

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Estonian Kringel