autor:

Georgeta Nedelcu

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu fanta

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2008

Ingrediente
blat: 4 oua intregi, o cana cu zahar, 9 linguri ulei, 6 linguri apa fiarta, 2 cani faina, vanilie, caoja de lamiie sau (si)portocala, 2 plicuri cu praf de copt., , crema: 1litru fanta, 8 linguri zahar, 3 plicuri cu praf de budinca sau sarlota (de vanilie, zmeura, capsuni, etc.)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

CREMA:

1) 1/2 litru fanta cu 8 linguri zahar se pun pe foc,

2)iar 1/2 litru fanta si 3 plicuri cu praf de budinca sau sarlota (de vanilie, zmeura, capsuni, etc.) se amesteca bine, dupa care se pun in cealalta fanta de la nr.1 de pe foc si se amesteca pina se ingroasa.

Crema calduta se toarna peste blatul rece, se presara cu nuca de cocos. (In blat inainte de a se coace se pot pune stafide sau nuca macinata. Ar fi bine ca tava in care se coace blatul sa fie patrata). Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura fanta

Prajitura fanta

Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt

10 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Blat: Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul cate putin,galbenusurile si zaharul vanilat.Faina

35 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • blat: 4 oua intregi
  • o cana cu zahar
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri apa fiarta
  • 2 cani faina
  • vanilie
  • caoja de lamiie sau (si)portocala
  • 2 plicuri cu praf de copt.
  • crema: 1litru fanta
  • 8 linguri zahar
  • 3 plicuri cu praf de budinca sau sarlota (de vanilie
  • zmeura
  • capsuni
  • etc.)

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

1 vot    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de visine