autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foaie sfaramata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
400 g zahar, 700 g faina, 200 untura, 50 g margarina Unirea, 150 g unt, 3 oua, 2 zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 lamaie, 300 ml lapte, gem visine, gem caise, 70 g ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma.
Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la urma 150 ml lapte. Framantam bine pina iese un aluat potrivit de tare.
Lasam sa se odihneasca aluatul 15 minute , apoi il impartim in 3 parti din care vom coace cate o foaie separat.
Foile se coc in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C.
Foile se coc pina se rumenesc putin deasupra.
Una din foi o sfaramam si adaugam peste ea 150 ml lapte rece.O lasam deoparte 15 minute.
Adaugam apoi untul bine frecat cu cate 1-2 linguri din fiecare gem si amestecam cu foaia sfaramata.
Punem compozitia intre celelalte doua foi care au fost unse cu cate o lingura de gem fiecare.
Batem spuma cele 3 albusuri cu un praf de sare si apoi cu 200 g zahar pe bain marie sau in oala de lapte cu pereti dubli, pina cand se inatreste bezeaua.Adaugam un plic de zahar vanilat. , apoi bezeaua o punem peste foaia de deasupra . Peste bezea radem ciocolata.
Lasam cateva ore prajitura la rece apoi se poate taia si aseza pe o farfurie.
Daca o lasati de azi pina maine la rece se va taia mult mai usor.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie sfaramata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu rom si foaie sfaramata

Prajitura cu rom si foaie sfaramata

Foile: pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Aluatul

48 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Foarte buna si foarte frumoasa.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    Ce-mi plac retetele astea vechi.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    O reteta veche...de prajitura super delicioasa yumi,yumi. *****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Super buna !!!Felicitari! am salvat reteta in cartea mea de preferate....pup

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      De mult nu am mai făcut! Parcă o faceam maro(cu cacao) foaia sfărâmatâ). În rest, cam la fel. Mulţumesc de reamintire a unei reţete economicoase şi gustoase.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      yami yami..ce buna e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 700 g faina
  • 200 untura
  • 50 g margarina Unirea
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 300 ml lapte
  • gem visine
  • gem caise
  • 70 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte buna si foarte frumoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Brioșe cu vanilie - fără gluten