autor:

Anca Rm

» » , , Retete de Pasti, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu foi caramel si crema ananas

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2016

Ingrediente
Pentru 3 foi, -2 oua, -12 linguri zahar, -15 linguri apa, -8 linguri ulei, -sare, -1 lingurita bicarbonat de sodiu, -1/2 plic praf de copt, -1 lingurita zeama de lamaie, -800 gr faina, -1 lingurita scortisoara, -sucul de la o portocala (100 ml), Blat:, -2 oua, -125 ml ulei, -200 ml iaurt, -100 ml cafea rece, -250 gr faina, -50 gr cacao, -150 gr zahar, -1 plic praf de copt, -praf de sare, Crema, -200ml frisca, -1 compot ananas, -1 plic foi gelatin (10gr), -200 mascarpone, Extra:, -400 ml gem de caise

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Foi
Punem zaharul,pe foc mic pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul .
Dam siropul la racit .
Bicarbonatul impreuna cu praful de copt il stingem cu zeama de lamaie .
Mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugam uleiul, sucul de portocala si siropul de zahar , adaugam si bicarbonatul stins impreuna cu praful de copt.
Punem scortisoara macinata si faina putin cate putin ca sa se incorporeze toata. Framantam aluatul pana cand devine lucios si putin lipicios.
Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios pentru a putea intinde foile si pentru a creste frumos in cuptor.
Acoperim aluatul il lasam o jumate de ora cel putin sa se odihneasca.
Impartim aluatul in trei parti egale si il indindem cat e un fund de tava (eu am folosit tava de 25x30). Se intinde foarte usor pe masa unsa cu ulei .
Coacem fiecare foaie cateva minute in cuptor fara sa o ardem .
Fiecare foaie are nevoie de cel mult 5 minute pentru a se coace.
Blat:
Intr-un castron amestecam cu un tel para ingredientele uscate: faina+praf de copt+bicarbonat de sodiu+cacao+zahar.
In altul putin mai inalt amestecam ingredientele umede: uleiul+cafea+oua+iaurt(sau lapte batut) .
Adaugam ingredientele uscate peste celelalte si omogenizam foarte bine .
Turnam in tava de 25x30 si coacem la 180 grade pana trece testul scobitorii
Crema :
Compotul de ananas il punem intr-un blender cu suc cu tot si il maruntim , pana obtinem o pasta .
Gelatina o punem in 50 ml apa rece la inmuiat pentru 5 minute , apoi o punem pe foc mic si amestecam pana se dizolva . Atentie mare sa nu fiarba pentru ca nu va mai lega.
Amestecam compotul de ananas facut pasta cu gelatin .
Batem frisca impreuna cu mascarponele si adaugam ananasul deja amestecat cu gelatina .
Asamblam :
Blatul cu cacao il taiem in jumate pe lungime obtinand doua bucati de blat .
Am uitat s ava spun ca o sa aveti o prajitura inalta .
Pe un platou pune prima foaie caramel , deasupra intindem un sfert din gemul de caise si asezam o jumate din blat . Peste blat punem crema de ananas si deasupra ei intindem un sfert de gem de caise. Punem inca o foaie caramel si un sfert de gem de caise . Urmeaza cealalta jumate de blat si ultimul strat de crema si gem de caise .
Se apasa totul usor in asa fel incat sa nu curga crema si se da la frigider acoperita cu folie de platic pana se inmoaie foile .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi caramel si crema ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 3 foi
  • -2 oua
  • -12 linguri zahar
  • -15 linguri apa
  • -8 linguri ulei
  • -sare
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -800 gr faina
  • -1 lingurita scortisoara
  • -sucul de la o portocala (100 ml)
  • Blat:
  • -2 oua
  • -125 ml ulei
  • -200 ml iaurt
  • -100 ml cafea rece
  • -250 gr faina
  • -50 gr cacao
  • -150 gr zahar
  • -1 plic praf de copt
  • -praf de sare
  • Crema
  • -200ml frisca
  • -1 compot ananas
  • -1 plic foi gelatin (10gr)
  • -200 mascarpone
  • Extra:
  • -400 ml gem de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Mancare de praz cu miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver