autor:

Fara foto

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2019

Ingrediente
Foi (tava de 38x25cm), 4 galbenusuri de ou, 12 linguri zahar, 12 linguri lapte caldut, 12 linguri ulei, 1 plic praf de copt, Faina cât cuprinde(eu am avut nevoie de 690 g), Sare, de lamâie, Crema de lamâie:, 4 galbenusuri de ou, 200 g zahar pudra, 500 ml lapte, 1 plic budinca de lamâie de la Dr.Oetker, Zeama si coaja de lamâie, vanilie, 250 g unt 82% grasime, Jeleu de vişine:, 300 ml sirop de vişine, 30 g amidon alimentar, Am mai avut nevoie de zahar pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

O prăjitură delicioasă, stiam că aşa va fi, încă de când m-am gândit la această combinaţie care mie îmi place tare mult.

Foile se frăgezesc atât de mult după ce se pune umplutura încât se topesc în gură.

De aceea nici nu sunt straturile atât de uniforme.

Pentru cei care sunt speriaţi de prăjiturile cu foi,să ştiţi că se pregătesc foarte uşor,nu aveţi de ce să vă faceţi probleme.

Am pregatit mai întâi foile.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.

Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si apoi uleiul.

Am pus sarea si vanilia ,coaja de lamâie,dupa care am încorporat treptat faina.

Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.

Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.

Am pus aluatul la frigider pentru jumatate de ora.

Am împartit aluatul în patru parti,pentru cele 4 foi.

Eu am folosit o tava de 38x25 cm,foile au iesit cam subtiri,dar zic ca a fost suficient.

Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.

Am copt foile pe fundul tavii,pe care am pus o hârtie de copt.

Am copt fiecare foaie la 170 de grade pentru 12-15 minute.

Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta dar cu hârtia de copt între ele.

Pentru crema de lamâie,am pus laptele într-un vas si l-am încalzit.

Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat praful de budinca,zeama si coaja de lamâie,vanilia,am pus apoi laptele caldut,am transferat iar totul în vasul în care am încalzit laptele,am pus vasul pe foc si am amestecat cu telul pâna ce amestecul s-a îngrosat.

Am pus o folie direct pe suprafata budincii si am lasat sa se raceasca foarte bine.

Am mixat untul si apoi am adaugat treptat budinca de lamâie.

Pentru jeleul de vişine am folosit sirop de visine pe care l-am pastrat când am conservat visinele pentru prajituri.

Am diluat amidonul cu putina apa rece,apoi l-am pus în sirop.

Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna ce s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am asamblat apoi prajitura.

Am pus prima foaie,crema de lamâie,putin jeleu,a doua foaie peste care am pus doar jeleu,a treia foaie cu crema de lamâie si cea de-a patra foaie deasupra,pe care am pudrat-o cu zahar.

Prajitura se lasa câteva ore bune,ideal ar fi peste noapte, pentru ca foile sa se fragezeasca.



S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac Leopard

Cozonac Leopard

Cozonacul leopard nu numai ca este usor de preparat, dar este si un deliciu cu care va puteti impresiona

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rață la cuptor

Rață la cuptor

Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet. 1. Dupa ce s-a dezghetat,

26 voturi    5 comentarii
4h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Foi (tava de 38x25cm)
  • 4 galbenusuri de ou
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte caldut
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Faina cât cuprinde(eu am avut nevoie de 690 g)
  • Sare, de lamâie
  • Crema de lamâie:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 g zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de lamâie de la Dr.Oetker
  • Zeama si coaja de lamâie
  • vanilie
  • 250 g unt 82% grasime
  • Jeleu de vişine:
  • 300 ml sirop de vişine
  • 30 g amidon alimentar
  • Am mai avut nevoie de zahar pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de diaconta
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada din muschiulet de porc

Rulada din muschiulet de porc

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel