Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

O prajitura delicioasa, stiam ca asa va fi, inca de cand m-am gandit la aceasta combinatie care mie imi place tare mult.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

Ingrediente

  • Foi (tava de 38x25cm)
  • 4 galbenusuri de ou
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte caldut
  • 12 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Faina cât cuprinde(eu am avut nevoie de 690 g)
  • Sare,vanilie,coaja de lamâie
  • Crema de lamâie:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 g zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de lamâie de la Dr.Oetker
  • Zeama si coaja de lamâie
  • vanilie
  • 250 g unt 82% grasime
  • Jeleu de vişine:
  • 300 ml sirop de vişine
  • 30 g amidon alimentar
  • Am mai avut nevoie de zahar pentru pudrat

Mod de preparare

O prăjitură delicioasă, stiam că aşa va fi, încă de când m-am gândit la această combinaţie care mie îmi place tare mult.

Foile se frăgezesc atât de mult după ce se pune umplutura încât se topesc în gură.

De aceea nici nu sunt straturile atât de uniforme.

Pentru cei care sunt speriaţi de prăjiturile cu foi,să ştiţi că se pregătesc foarte uşor,nu aveţi de ce să vă faceţi probleme.

Am pregatit mai întâi foile.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.

Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si apoi uleiul.

Am pus sarea si vanilia ,coaja de lamâie,dupa care am încorporat treptat faina.

Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.

Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.

Am pus aluatul la frigider pentru jumatate de ora.

Am împartit aluatul în patru parti,pentru cele 4 foi.

Eu am folosit o tava de 38x25 cm,foile au iesit cam subtiri,dar zic ca a fost suficient.

Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.

Am copt foile pe fundul tavii,pe care am pus o hârtie de copt.

Am copt fiecare foaie la 170 de grade pentru 12-15 minute.

Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta dar cu hârtia de copt între ele.

Pentru crema de lamâie,am pus laptele într-un vas si l-am încalzit.

Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat praful de budinca,zeama si coaja de lamâie,vanilia,am pus apoi laptele caldut,am transferat iar totul în vasul în care am încalzit laptele,am pus vasul pe foc si am amestecat cu telul pâna ce amestecul s-a îngrosat.

Am pus o folie direct pe suprafata budincii si am lasat sa se raceasca foarte bine.

Am mixat untul si apoi am adaugat treptat budinca de lamâie.

Pentru jeleul de vişine am folosit sirop de visine pe care l-am pastrat când am conservat visinele pentru prajituri.

Am diluat amidonul cu putina apa rece,apoi l-am pus în sirop.

Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna ce s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am asamblat apoi prajitura.

Am pus prima foaie,crema de lamâie,putin jeleu,a doua foaie peste care am pus doar jeleu,a treia foaie cu crema de lamâie si cea de-a patra foaie deasupra,pe care am pudrat-o cu zahar.

Prajitura se lasa câteva ore bune,ideal ar fi peste noapte, pentru ca foile sa se fragezeasca.

S-aveţi poftă !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise