autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu foi de napolitana

Autor: Veronique (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Veronique (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
Blatul:, 8 albuşuri, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, rahat taiat cubulete, Crema:, 220 gr zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat, 200 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Albuşurile se bat spumă, se pune zahărul şi se bat până se întăreşte spuma. Se adaugă făina şi se învârte uşor cu lingura sau cu telul. Înăuntru se pune rahat, nucă, stafide… Se amestecă blatul bine. Se pune la cuptor intr-o tava tapetată cu ulei sau cu hartie de copt, la foc potrivit.
Crema:
8 gălbenuşe se freacă pea bur cu 220 gr zahăr si cu 2 plicuri de zahăr vanilat până se topeşte zahărul. Apoi se lasă să se răcească. Un pachet de unt (aprox. 200 gr) se freacă spumă separate şi apoi se amestecă cu compoziţia de mai sus (crema).
După ce blatul este gata, ai nevoie de 2 foi de napolitană. Pe o foaie de napolitană se întinde jumătate din cremă, se pune blatul, deasupra se pune cealaltă jumătate de cremă, iar peste foaia de napolitană.
Se pune la frigider acoperită cu celofan sau aluminiu.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca

201 voturi    46 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 albuşuri
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • rahat taiat cubulete
  • Crema:
  • 220 gr zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 200 g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe