autor:

» » Prajituri

Prajitura cu foi de napolitana

Autor: Veronique (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Veronique (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
Blatul:, 8 albuşuri, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, rahat taiat cubulete, Crema:, 220 gr zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat, 200 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Albuşurile se bat spumă, se pune zahărul şi se bat până se întăreşte spuma. Se adaugă făina şi se învârte uşor cu lingura sau cu telul. Înăuntru se pune rahat, nucă, stafide… Se amestecă blatul bine. Se pune la cuptor intr-o tava tapetată cu ulei sau cu hartie de copt, la foc potrivit.
Crema:
8 gălbenuşe se freacă pea bur cu 220 gr zahăr si cu 2 plicuri de zahăr vanilat până se topeşte zahărul. Apoi se lasă să se răcească. Un pachet de unt (aprox. 200 gr) se freacă spumă separate şi apoi se amestecă cu compoziţia de mai sus (crema).
După ce blatul este gata, ai nevoie de 2 foi de napolitană. Pe o foaie de napolitană se întinde jumătate din cremă, se pune blatul, deasupra se pune cealaltă jumătate de cremă, iar peste foaia de napolitană.
Se pune la frigider acoperită cu celofan sau aluminiu.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fina cu foi de napolitana

Prajitura fina cu foi de napolitana

1. Mixam ingredientele pentru foi si omogenizam compozitia. Impartim compozitia in 2 si coacem pe

20 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 albuşuri
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • rahat taiat cubulete
  • Crema:
  • 220 gr zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 200 g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu visine si nuca