autor:

Licuta Marin

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi de napolitana si nuca

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2013

Ingrediente
400 gr zahar, 4 galbenusuri, 200 gr unt sau margarina, 250 gr nuca macinata, 5 foi de napolitana, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

112 voturi

Mod de preparare

1. Intr-o cratita cu fundul mai gros, ardem 200 gr de zahar. Cand este complet topit si ajunge la culoarea caramelului, adaugam nuca macinata si mai tinem putin pe foc.
2. Adaugam margarina taiata cubulete si dupa ce s-a topit, adaugam galbenusurile pe care le-am frecat in prealabil cu restul de zahar.
3. Mai lasam pe foc putin, atat cat compozitia clocoteste de cateva ori, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de rom. Toate operatiunile se fac amestecand incontinuu in compozitie, altfel riscam sa se lipeasca si sa se arda. Nu o lasam sa se raceasca prea mult (riscam sa se intareasca si sa nu o mai putem intinde) si incepem sa umplem foile de napolitana.
4. Punem prima foaie de napolitana intr-o tava si intindem peste ea un sfert din compozitia cu nuca. Asezam peste compozitie urmatoarea foaie de napolitana si peste ea inca un sfert de compozitie, si tot asa pana terminam toate foile. Deasupra punem ultima foaie, acoperim cu o coala alba si asezam un fund de lemn, ca sa presam prajitura.
5. O lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore sau o noapte, apoi o taiem portii mici si o servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

Laptele impreuna cu zaharul si cacaoa se lasa pe foc pana da un clocot, apoi se da deoparte si adaugam

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Pachetele cu branza

Pachetele cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

40 voturi    19 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Miruna_Zamfir

    Miruna_Zamfir (Maestru bucatar):

    aoleo e o minune crema asta.. am mancat resturile goale, deci am mancat unt gol nu pot sa cred._. e mort tata dupa napolitana asta, m'a pus sa pun si niste nuci caramelizate.. desi arata (ne)uniform la naiba, a placut la toti... foarte buna

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Miaela , 25 aprilie 2017

    E super buna

  • Fara foto

    Mariana Olga Ciuca , 14 februarie 2015

    Nu ajunge crema decit pt 3 foi

  • Fara foto

    Licuta Marin , 03 decembrie 2014

    Cantitatea de crema este de ajuns pentru cinci foi, daca nu sunt mai mari de 25x30 cm. Daca sunt mai mari se taie in jumatate si se folosesc doar cinci dintre ele. Nu se pune foarte multa crema, pentru ca este foarte dulce. Imi pare rau ca nu am specificat dimensiunea foilor. Cand am scris reteta se gaseau doar foi cu dimensiunea specificata mai sus, dar acum am observat ca se fac doar mari.

    • Fara foto

      Ana Marusca , 30 noiembrie 2014

      dar zahul cand este caramelizat nu se stinge cu putin lapte si se lasa sa clocoteasca si apoi se adauga ,nuca ......?

    • Fara foto

      Marian Porceanu Şi Gik , 10 septembrie 2014

      si cantitatile??

    • Fara foto

      Marian Porceanu Şi Gik , 10 septembrie 2014

      si cate foi ai umplut?

    • Fara foto

      Nicoleta Iuliana , 22 mai 2014

      Compozitia asta spui ca ajunge pentru 5 foi. nu mi a ajuns decat pt 2 si asa trasa de par. pe viitor pune masurile corecte

    • Fara foto

      Oana Oana , 13 aprilie 2014

      Foarte buna,am si facuto!

    • Frent_Felicia

      Frent_Felicia (Maestru bucatar) , 12 februarie 2014

      Si eu fac aceaste napolitane, mai usor. Pun o cana cu sahar la caramelizat, nuca prajita si macinata 200 g, o margarina, si 6 oua cu 18 linguri cu zahar, batute putin si amestecate cu restul ingredientelor. E un deliciu

    • Fara foto

      Mihai Georgescu , 03 februarie 2014

      Nu ajunge crema decit pt 3 foi

    • Fara foto

      Svetlana Tautu , 21 ianuarie 2014

      Nu ajunge crema decit pt 3 foi

    • Fara foto

      Dodoc Carmen , 19 ianuarie 2014

      Foarte buna fara grad de dificultate o prajitura rezistenta atat vara cat si iarna incercatio si voi eu o fac de 5 ani cel putin

    • Fara foto

      Cozmin Toldea , 14 ianuarie 2014

      Nu ajunge crema decit pt 3 foi

    • Fara foto

      Banderas Antonio , 07 ianuarie 2014

      Nu ajunge crema decit pt 3 foi

    • Fara foto

      Banderas Antonio , 07 ianuarie 2014

      Nu ajunge crema decit pt 3 foi

    • Fara foto

      Elenarodica Brandusa , 03 ianuarie 2014

      Este foarte buna,eu am facut de mai multe ori aceasta reteta!

    • Fara foto

      Elenarodica Brandusa , 03 ianuarie 2014

      Este foarte buna ,eu am facut-o de mai multe ori !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • Fara foto

      Juhas Marianne , 08 noiembrie 2013

      este fff..bunä...

    • Fara foto

      ELENA , 25 octombrie 2013

      Este preferata mea.Pe cat de simpla pe atat de gustoasa

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2013

      Multumesc fetelor pentru aprecieri! Asa este, zaharul il caramelizam.

    • Fara foto

      Ionica Nec , 10 octombrie 2013

      ESTE FOARTE BUNA AM FACUTO SI EU< ACEEASI RETETA.ZAHARULIL CARAMELIZAM NL ARDEM .

    • Fara foto

      Mark Roman , 01 iunie 2013

      ,, ARDEM'' zaharul sau il caramelizam? in rest e f buna Multumim.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      rte buna Si aminteste de anii copilariei FelicitariFo

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Multumesc frumos tuturor!!! Miruna, ma bucur din suflet ca v-a placut! Va pup!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Intr-adevar este o bunatate si chiar mi-aduce aminte de copilarie...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Foarte buna ! la fel ca si Sidy zic si eu :una dintre prajiturile copilariei mele....de care nici acum nu ma pot satura. Minunata !

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      grozav imi plac prajiturile cu napolitane

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Una dintre prajiturile copilariei mele....de care nici acum nu ma pot satura. Minunata !

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Delicioasa!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Este tare buna !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

112 voturi

Ingrediente

  • 400 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt sau margarina
  • 250 gr nuca macinata
  • 5 foi de napolitana
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Miaela

E super buna

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si frisca