autor:

In bucataria vesela

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 august 2012

Ingrediente
un pachet de foi de napolitana, crema caramel: 200 gr nuca macinata, 200 gr unt sau margarina, 3 oua, 400 gr zahar, 1 lingurita esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 2h

242 voturi

Mod de preparare

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca macinata. Se amesteca.
Separat, se topeste intr-o cratita restul de zahar peste care turnam cind am obtinut caramelul, compozitia de mai sus. Amestecam si lasam pe foc pina se topesc bucatile de caramel ce se formeaza. La sfarsit adaugam esenta de rom. Lasam la racit pentru 30 minute.
Prajitura o asamblam pe un platou sau farfurie rotunda in functie de forma foilor. In cazul meu, pe un platou, am asezat prima foaie de napolitana peste care am turnat crema caramel.
Am nivelat bine si asezat inca o foaie napolitana pe care am presat-o usor. Procedam asa pina cind terminam crema. Eu am folosit numai 4 foi de napolitana, iar prajitura a avut o inaltime medie.
Dam prajitura la frigider pina a doua zi si o acoperim cu un tocator de bucatarie pentru a se presa putin foile sub greutatea tocatorului. Dar, fiti atente sa nu miroasa a ceapa sau usturoi pentru ca sigur prajitura va imprumuta un miros usor.
Taiem prajitura a doua zi si o servim cu placere, alaturi de ginduri si sentimente din trecut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi napolitana si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • anamat (Chef de cuisine):

    O fac si eu de ani de zile, dar in loc de nuci folosesc arahide si in loc de unt pun unt de arahide (ca eu nu am nuci in curte :-P)

  • Andreea Rus

    Andreea Rus (Chef de cuisine):

    e foarte gustoasa ,am incercat-o si eu

  • 46 comentarii

  • Elena , 16 noiembrie 2016

    Buna, se poate face si fără oua?

  • Nico Grofova , 31 ianuarie 2015

    nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus

  • Nico Grofova , 31 ianuarie 2015

    Dupa ce se obtine caramelul se pune compozitia cu ouale peste caramel si scrie ca se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul....deci se fierb ouale, acum nu 30 minute :P

    • Craciun Steluta , 30 ianuarie 2015

      Cu oua crude in crema?!

    • Nicoleta_Grófová

      Nicoleta_Grófová (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2014

      Ma bucur daca v-a fost pe plac. Sarbatori fericite!

    • Popa Mircea , 21 decembrie 2014

      E superba ! Am facuto si mea iesit nemai pomenita. Si se face rapid, multumesc !

    • Gabriel Voicu , 18 decembrie 2014

      Atkari Estera poate o faci acuma. pui doar galbenusurile. albusurile daca nu ai la ce le folosi, le bati spuma si le incorporezi in crema, dupa ce crema s-a mai racit

    • Doina Bejenaru , 17 decembrie 2014

      Arata bine, o sa o fac si eu..

    • Lia Chiorean , 30 iulie 2014

      Atkari Estera Da se pune ouale intregi

    • Teodora

      Teodora (Chef de cuisine) , 19 februarie 2014

      Super yam-yam :)

    • Aurelia Mircescu , 31 ianuarie 2014

      Gustos! O sa o incerc in seara asta

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2014

      @adina coman - de unde concluzia cu galbenusul? scrie negru pe alb 3 oua, apoi ouale....deci, nu am mai intrat pe aici de mult, dar de unde ai luat asta cu galbenusurile...probabil din amintiri. M-am uitat si pe blog si reteta este identica. M-am intristat la asemenea comentarii.

    • Raileanu_Eugenia Maria

      Raileanu_Eugenia Maria (Maestru bucatar) , 29 ianuarie 2014

      Este foarte, foarte bun..............!!!!!

    • Babiuc Camelia , 07 noiembrie 2013

      cel mai gustos DULCE!!! hmmm...bun in orice moment al zilei!!!

    • Gabor Viorel , 07 noiembrie 2013

      nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus

    • Aurelia Cretu , 07 noiembrie 2013

      eu nu vad spuma de ou, da pe deasupra zahar ars

    • Adina Coman , 07 noiembrie 2013

      nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus

    • Aurelia Cretu , 07 noiembrie 2013

      dupa cum se vede in poze e numai galbenusul si glazura de caramel ca la prajitura dobos

    • BALU MARIANA (Maestru bucatar) , 15 octombrie 2013

      este delicioasa am testat-o si eu!!

    • Alyna , 14 octombrie 2013

      Am facut ..ouale se pun intregi :)

    • Alexx

      Alexx (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2013

      Aloha. Am facut si eu aceasta prajitura, dar mi se pare ca mi-a iesit putina crema. Ca foi am avut un pachet normal, mare si doar 2 randuri de umplutura au iesit.Oricum felicitari pentru reteta.

    • Mirela Dicu , 20 septembrie 2013

      dar glazura cum se face ??

    • Vera Iscru , 12 septembrie 2013

      si deasupra ce glazura este ?

    • Fariba Naenian , 28 august 2013

      nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus

    • rodica , 28 august 2013

      foarte buna

    • Catarina Cosa , 27 august 2013

      ouale intregi? sau numai galbenusurile?

    • Mariana Banu , 21 august 2013

      f delicioasa si gustoasa.

    • Atkari Estera , 14 august 2013

      nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus

    • Lidia Schermer , 14 august 2013

      nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus

    • Atkari Estera , 14 august 2013

      ouale intregi sau doar galbenusele?

    • Buitan Ramona , 13 august 2013

      am incercat si eu si e foarte buna.

    • cristina dragomir , 28 iunie 2013

      a iesit foarte buna.

    • Pana Angelica , 15 iunie 2013

      incantata de retete.

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 iunie 2013

      Este foarte buna reteta ta !!!

    • doldoran

      doldoran (Bucatar) , 07 februarie 2013

      delicioasa

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      E delicioasa, salvez reteta.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

      Umplutura si reteta sunt de la mama mea. Pentru mine umplutura asta este clasica. Va multumesc, Nico.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Interesanta umplutura eu fac de obicei o crema de ciocolata la care adaug biscuiti sfaramitati si nuca cu stafide-o voi incerca.

    • Strumfa Bucatareste

      Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Cui nu-i place foile de napolitane umplute? Eu sunt prima la asa ceva .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Foarte reusita! Fac si eu dar cu alata crema, imi place reteta ta.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Multumesc frumos fetelor.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Delicioasa prajiturica! Si foarte apetisanta!

    • xtyna

      xtyna (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      arata super si pare usor de facut, imi aduc aminte ca si mama facea cand eram mica dar, uitasem cu desavarsire de prajitura asta abia astept sa o incerc, sper sa iasa buna asa cum mi-o amintesc acum

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Lia, hai ca fac reepede prajitura...am tot ce-mi trebuie si da-ti si voi o fuga dragalasilor. Pupici, NT

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Foarte apetisanta!***** Eu am o reteta cu crema caramel facuta pe baie de aburi, deci mai laborioasa;reteta ta e foarte practica ...la fav

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 august 2012

      Arata atat de bine !!! mi-ai facut pofta yumi,yumi...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

242 voturi

Ingrediente

  • un pachet de foi de napolitana
  • crema caramel: 200 gr nuca macinata
  • 200 gr unt sau margarina
  • 3 oua
  • 400 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de In bucataria vesela
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam

13 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza
cosulete cu visine

cosulete cu visine

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti

15 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

34 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Elena

Buna, se poate face si fără oua?

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta taraneasca