Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca macinata. Se amesteca.
Separat, se topeste intr-o cratita restul de zahar peste care turnam cind am obtinut caramelul, compozitia de mai sus. Amestecam si lasam pe foc pina se topesc bucatile de caramel ce se formeaza. La sfarsit adaugam esenta de rom. Lasam la racit pentru 30 minute.
Prajitura o asamblam pe un platou sau farfurie rotunda in functie de forma foilor. In cazul meu, pe un platou, am asezat prima foaie de napolitana peste care am turnat crema caramel.
Am nivelat bine si asezat inca o foaie napolitana pe care am presat-o usor. Procedam asa pina cind terminam crema. Eu am folosit numai 4 foi de napolitana, iar prajitura a avut o inaltime medie.
Dam prajitura la frigider pina a doua zi si o acoperim cu un tocator de bucatarie pentru a se presa putin foile sub greutatea tocatorului. Dar, fiti atente sa nu miroasa a ceapa sau usturoi pentru ca sigur prajitura va imprumuta un miros usor.
Taiem prajitura a doua zi si o servim cu placere, alaturi de ginduri si sentimente din trecut.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii