Ingrediente
un pachet de foi de napolitana, crema caramel: 200 gr nuca macinata, 200 gr unt sau margarina, 3 oua, 400 gr zahar, 1 lingurita esenta de rom
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
242 voturi
Mod de preparare
Separat, se topeste intr-o cratita restul de zahar peste care turnam cind am obtinut caramelul, compozitia de mai sus. Amestecam si lasam pe foc pina se topesc bucatile de caramel ce se formeaza. La sfarsit adaugam esenta de rom. Lasam la racit pentru 30 minute.
Prajitura o asamblam pe un platou sau farfurie rotunda in functie de forma foilor. In cazul meu, pe un platou, am asezat prima foaie de napolitana peste care am turnat crema caramel.
Am nivelat bine si asezat inca o foaie napolitana pe care am presat-o usor. Procedam asa pina cind terminam crema. Eu am folosit numai 4 foi de napolitana, iar prajitura a avut o inaltime medie.
Dam prajitura la frigider pina a doua zi si o acoperim cu un tocator de bucatarie pentru a se presa putin foile sub greutatea tocatorului. Dar, fiti atente sa nu miroasa a ceapa sau usturoi pentru ca sigur prajitura va imprumuta un miros usor.
Taiem prajitura a doua zi si o servim cu placere, alaturi de ginduri si sentimente din trecut.
Craciun Steluta , 30 ianuarie 2015
Cu oua crude in crema?!
Nicoleta_Grófová (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2014
Ma bucur daca v-a fost pe plac. Sarbatori fericite!
Popa Mircea , 21 decembrie 2014
E superba ! Am facuto si mea iesit nemai pomenita. Si se face rapid, multumesc !
Gabriel Voicu , 18 decembrie 2014
Atkari Estera poate o faci acuma. pui doar galbenusurile. albusurile daca nu ai la ce le folosi, le bati spuma si le incorporezi in crema, dupa ce crema s-a mai racit
Doina Bejenaru , 17 decembrie 2014
Arata bine, o sa o fac si eu..
Lia Chiorean , 30 iulie 2014
Atkari Estera Da se pune ouale intregi
Teodora (Chef de cuisine) , 19 februarie 2014
Super yam-yam :)
Aurelia Mircescu , 31 ianuarie 2014
Gustos! O sa o incerc in seara asta
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2014
@adina coman - de unde concluzia cu galbenusul? scrie negru pe alb 3 oua, apoi ouale....deci, nu am mai intrat pe aici de mult, dar de unde ai luat asta cu galbenusurile...probabil din amintiri. M-am uitat si pe blog si reteta este identica. M-am intristat la asemenea comentarii.
Raileanu_Eugenia Maria (Maestru bucatar) , 29 ianuarie 2014
Este foarte, foarte bun..............!!!!!
Babiuc Camelia , 07 noiembrie 2013
cel mai gustos DULCE!!! hmmm...bun in orice moment al zilei!!!
Gabor Viorel , 07 noiembrie 2013
nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus
Aurelia Cretu , 07 noiembrie 2013
eu nu vad spuma de ou, da pe deasupra zahar ars
Adina Coman , 07 noiembrie 2013
nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus
Aurelia Cretu , 07 noiembrie 2013
dupa cum se vede in poze e numai galbenusul si glazura de caramel ca la prajitura dobos
BALU MARIANA (Maestru bucatar) , 15 octombrie 2013
este delicioasa am testat-o si eu!!
Alyna , 14 octombrie 2013
Am facut ..ouale se pun intregi :)
Alexx (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2013
Aloha. Am facut si eu aceasta prajitura, dar mi se pare ca mi-a iesit putina crema. Ca foi am avut un pachet normal, mare si doar 2 randuri de umplutura au iesit.Oricum felicitari pentru reteta.
Mirela Dicu , 20 septembrie 2013
dar glazura cum se face ??
Vera Iscru , 12 septembrie 2013
si deasupra ce glazura este ?
Fariba Naenian , 28 august 2013
nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus
rodica , 28 august 2013
foarte buna
Catarina Cosa , 27 august 2013
ouale intregi? sau numai galbenusurile?
Mariana Banu , 21 august 2013
f delicioasa si gustoasa.
Atkari Estera , 14 august 2013
nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus
Lidia Schermer , 14 august 2013
nu scrie nimic de galbenusuri si albusuri, scrie se pun ouale, deci clar ca se pune si albus si galbenus
Atkari Estera , 14 august 2013
ouale intregi sau doar galbenusele?
Buitan Ramona , 13 august 2013
am incercat si eu si e foarte buna.
cristina dragomir , 28 iunie 2013
a iesit foarte buna.
Pana Angelica , 15 iunie 2013
incantata de retete.
Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 iunie 2013
Este foarte buna reteta ta !!!
doldoran (Bucatar) , 07 februarie 2013
delicioasa
Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012
E delicioasa, salvez reteta.
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012
Umplutura si reteta sunt de la mama mea. Pentru mine umplutura asta este clasica. Va multumesc, Nico.
kok miori (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012
Interesanta umplutura eu fac de obicei o crema de ciocolata la care adaug biscuiti sfaramitati si nuca cu stafide-o voi incerca.
Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012
Cui nu-i place foile de napolitane umplute? Eu sunt prima la asa ceva .
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012
Foarte reusita! Fac si eu dar cu alata crema, imi place reteta ta.
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012
Multumesc frumos fetelor.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012
Delicioasa prajiturica! Si foarte apetisanta!
xtyna (Chef de cuisine) , 30 august 2012
arata super si pare usor de facut, imi aduc aminte ca si mama facea cand eram mica dar, uitasem cu desavarsire de prajitura asta abia astept sa o incerc, sper sa iasa buna asa cum mi-o amintesc acum
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 27 august 2012
Lia, hai ca fac reepede prajitura...am tot ce-mi trebuie si da-ti si voi o fuga dragalasilor. Pupici, NT
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 august 2012
Foarte apetisanta!***** Eu am o reteta cu crema caramel facuta pe baie de aburi, deci mai laborioasa;reteta ta e foarte practica ...la fav
Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 august 2012
Arata atat de bine !!! mi-ai facut pofta yumi,yumi...