autor:

andraconstantinescu

» » , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Ingrediente
Foi:, 200 g ciocolata cu lapte, 200 g unt, 50 g zahar, 200 ml lapte, 1 praf de sare, 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de zeama de lamaie, 2 oua, esenta de rom, 700 g faina (sau cat cuprinde), Dimensiuni tava: 27/37 cm, Crema:, 200 g ciocolata alba, 200 ml frisca lichida, 150 g amidon, 50 g faina, 100 g zahar, 1 praf de sare, 1750 ml lapte, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca.

Se cern 300 g de faina intr-un castron mare. Se adauga sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si ouale. Se adauga si compozitia cu ciocolata si esenta de rom. Se framanta aluatul, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila mare, nelipicioasa, care se imparte in cinci parti egale.

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute.



Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge dosul unei tavi cu ulei si se intinde pe acesta o parte din aluat. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand foaia este bine coapta.

Se continua tot asa si cu restul de aluat, ungand dosul tavii cu ulei inainte de a intinde fiecare foaie.

Se coc cinci foi in total.

Se pregateste crema.

Ciocolata alba si frisca lichida se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand se topeste ciocolata.





Amidonul, faina, zaharul si sarea se pun intr-un vas si se amesteca cu putin lapte rece.

Restul de lapte se pune la foc si cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna compozitia cu amidon in el. Se amesteca energic cu un tel, se adauga ciocolata alba topita in frisca si esenta de vanilie si se pune totul din nou la foc pana cand se ingroasa (se amesteca continuu).

Se intinde crema fierbinte pe o foaie, apoi se aseaza o alta foaie peste ea, presand-o usor, se pune iar crema si tot asa pana cand se pune ultima foaie.

Peste prajitura se pune o tava si ceva greu pentru a se presa si uniformiza peste noapte. Se pastreaza la rece.

A doua zi, prajitura se poate pudra cu zahar si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulada cu ciocolata si ananas

Rulada cu ciocolata si ananas

Blatul O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt . Intr-un castron spargem ouale si le batem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pasca marmorata (fara aluat)

Pasca marmorata (fara aluat)

Si cum pasca nu poate lipsi de pe masa de Paste, am inventat o reteta pe gustul meu. Punem ouale

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 50 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • Dimensiuni tava: 27/37 cm
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g amidon
  • 50 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1750 ml lapte
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă
Cookie Settings