Prajitura cu foi si crema de ness

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si crema de ness

Ingrediente

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 125 g margarina
  • Crema:
  • 2 plicuri ness( 4 lingurite)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura apa
  • 100 g zahar praf
  • o esenta vanilie
  • 150 g nucu prajite si sfaramate
  • sare
  • cateva fructe confiate
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 125 g margarina
  • fructe confiate pentru decor( mango)

Mod de preparare

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.

Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit.

Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.

Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie.

Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute.

Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.

Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.

Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema.

Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate.

Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.

Pofta mare !

PS. O parte din reteta am luat-o din revista Clik-Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor