autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi si crema de ness

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
Foi:, , 400 g faina, 1 ou, 75 g zahar, 1 lingura miere, 4 linguri lapte, 1 praf de copt, 125 g margarina, , Crema:, , 2 plicuri ness( 4 lingurite), 200 ml frisca lichida, 200 g mascarpone, 1 lingura apa, 100 g zahar praf, o esenta vanilie, 150 g nucu prajite si sfaramate, sare, cateva fructe confiate, , Glazura:, , 100 g ciocolata menaj, 125 g margarina, fructe confiate pentru decor( mango)

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.
Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit.
Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.
Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie.
Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute.
Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.
Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.
Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema.
Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate.
Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.
Pofta mare !
PS. O parte din reteta am luat-o din revista Clik-Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de ness" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada bicolora fara coacere

Rulada bicolora fara coacere

Partea maro, din biscuti: Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit

4 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Se freaca ouale cu zaharul, se pune apoi laptele rece , vanilia . O cana de zahar se caramelizeaza

4 voturi    3 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    5*le meriti din plin.

  • SCUMPU CRISTINA

    SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Arata foarte bine ! Maine o incerc si eu ! Pupici........

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      bun,bun,bun!*****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      O reteta ce te imbie sa intri in bucatarie,Extraordinar de usoara si sigur foarte gustoasa!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      Yumi,yumi, ce buna tre sa fi fost...cred ca am s-o incerc si eu.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 125 g margarina
  • Crema:
  • 2 plicuri ness( 4 lingurite)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura apa
  • 100 g zahar praf
  • o esenta vanilie
  • 150 g nucu prajite si sfaramate
  • sare
  • cateva fructe confiate
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 125 g margarina
  • fructe confiate pentru decor( mango)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si apetisanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema din iaurt cu piersici by Laura S.