Prajitura cu foi si crema de ness

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si crema de ness

Ingrediente

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 125 g margarina
  • Crema:
  • 2 plicuri ness( 4 lingurite)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura apa
  • 100 g zahar praf
  • o esenta vanilie
  • 150 g nucu prajite si sfaramate
  • sare
  • cateva fructe confiate
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 125 g margarina
  • fructe confiate pentru decor( mango)

Mod de preparare

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot.

Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit.

Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.

Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie.

Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute.

Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.

Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.

Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema.

Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate.

Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.

Pofta mare !

PS. O parte din reteta am luat-o din revista Clik-Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise