Ingrediente
Foi:, , 400 g faina, 1 ou, 75 g zahar, 1 lingura miere, 4 linguri lapte, 1 praf de copt, 125 g margarina, , Crema:, , 2 plicuri ness( 4 lingurite), 200 ml frisca lichida, 200 g mascarpone, 1 lingura apa, 100 g zahar praf, o esenta vanilie, 150 g nucu prajite si sfaramate, sare, cateva fructe confiate, , Glazura:, , 100 g ciocolata menaj, 125 g margarina, fructe confiate pentru decor( mango)
Dificultate: Medie | Timp: 2h
9 voturi
Mod de preparare
Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit.
Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.
Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie.
Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute.
Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.
Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.
Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema.
Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate.
Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.
Pofta mare !
PS. O parte din reteta am luat-o din revista Clik-Pofta buna !
mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011
bun,bun,bun!*****
anaandronel (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011
O reteta ce te imbie sa intri in bucatarie,Extraordinar de usoara si sigur foarte gustoasa!!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011
Yumi,yumi, ce buna tre sa fi fost...cred ca am s-o incerc si eu.*****