autor:

Andreea Constantina Manciu

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu fragi

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
- 250 grame de faina, - 6 oua, - 5 linguri de apa, - 4 linguri de ulei, - 16 linguri de zahar, - esenta de vanilie, - 300 grame de fragi, - un plic amoniu pentru prajituri, - o lingura si jumatate de zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1.Ouale se separa.
2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul se adauga 5 linguri de apa si amestecam.
3.Se adauga amoniul pentru prajituri care in prealabil a fost diluat cu o lingura si jumatate de zeama de lamaie si cele 4 linguri de ulei.
4.Se adauga treptat faina si amestecam.
5.Peste toata aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma cu un varf de sare.
6.Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se adauga compozitia, se pun fragii si se introduce la cuptor timp de 40- 45 de minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fragi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petits chinois

Petits chinois

Pentru ca nu am gasit nici o reteta care sa imi convina, adica sa imi iasa asa buna cum mancasem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu banane

Clatite cu banane

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, apoi se adauga laptele, apa minerala, faina, aromele . Trebuie

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - 250 grame de faina
  • - 6 oua
  • - 5 linguri de apa
  • - 4 linguri de ulei
  • - 16 linguri de zahar
  • - esenta de vanilie
  • - 300 grame de fragi
  • - un plic amoniu pentru prajituri
  • - o lingura si jumatate de zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu orez si portocala