autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu frisca si capsune

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2015

Ingrediente
6 oua, 400 ml frisca lichida, 375 g zahar, 400 g faina, 1 praf de copt, 2 linguri rase cacao, 200 g capsuni, 2 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, 1 lingura zeama de lamaie, un praf de sare, Mai avem nevoie, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare.
Cernem faina si o amestecam cu sarea.
Adaugam treptat faina peste amestecul de mai sus..Amestecam folosind o lingura de lemn.
Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam in compozitie.
Impartim compozitia in doua.
In jumatate din compozitie adaugam cacao si amestecam.
Tapetam o forma(30/22) cu hartie de copt si turnam compozitia cu cacao apoi compozitia simpla.

Taiem capsunile felii si le asezam deasupra aluatului.

Dam la cuptor(preincalzit in prealabil),la 180 grade timp de aproximativ 30 min. pana cand prajitura este usor rumenita si bine facuta(facen testul scobitorii)

Lasam prajitura sa se raceasca in tava dupa care o pudram cu zahar pudra si apoi o taiem patratele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Covrigei  insiropati

Covrigei insiropati

Aluatul Daca faceti aluatul in masina de paine , cum il fac eu , folositi setarea 8 ,ca si la cozonac

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Rupem biscuitii bucatele iar rahatul il taiem cubulete. Punem intr-un vas pe foc rahatul,laptele,si

74 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 ml frisca lichida
  • 375 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 200 g capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Noga deosebita