Prajitura cu fructe

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu fructe

Ingrediente

  • 6 oua
  • 15 linguri lapte
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina
  • fructe

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam( cu mixerul) cu zaharul si laptele bine de tot pina face spuma.Adaugam apoi in suvoi subtire uleiul, ca la maioneza.Dupa ce s-a incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unza si cu pesmet presarat deasupra.

Aluatul il punem in tava cu lingura de ici colo, apoi se niveleaza frumos.Se presara putin pesmet si apoi punem feliile de piersica si para si boabele de struguri.Dam tava la copt in cuptorul dinainte incalzit.

Cand s-a copt de jumatate se pun deasupra albusurile batute spuma cu 200 g zahar si se reintroduce tava in cuptor pina se face o crusta maronie deasupra.

Se lasa sa se raceasca prajitura si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Reteta prajiturii este a ANENEI de pe Forum...

Multumesc Anena !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise