Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam( cu mixerul) cu zaharul si laptele bine de tot pina face spuma.Adaugam apoi in suvoi subtire uleiul, ca la maioneza.Dupa ce s-a incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unza si cu pesmet presarat deasupra.
Aluatul il punem in tava cu lingura de ici colo, apoi se niveleaza frumos.Se presara putin pesmet si apoi punem feliile de piersica si para si boabele de struguri.Dam tava la copt in cuptorul dinainte incalzit.
Cand s-a copt de jumatate se pun deasupra albusurile batute spuma cu 200 g zahar si se reintroduce tava in cuptor pina se face o crusta maronie deasupra.
Se lasa sa se raceasca prajitura si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Reteta prajiturii este a ANENEI de pe Forum...
Multumesc Anena !!!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieIncearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaReteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...
Salata de vinete cu maionezaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii