Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 6 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 punga fructe de padure congelate
  • Blat 2:
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri untura( marga)
  • 1 lingura bicarbonat stins( pf copt)
  • 3 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml zeama de la fructele de padure congelate
  • Crema :
  • 1 pachet unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 budinca vanilie
  • 500 ml lapte

Mod de preparare

Blatul 1:

Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.

In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie moale ca un pandispan. O lasam sa se coaca bine si testam cu scobitoarea.

Cand e coapta o scoatem cu hartie cu tot si o lasam sa se raceasca.

Blatul 2:

Galbenusurile se freaca bine cu untura( margarina) apoi adaugam bicarbonatul stins, zaharul, zeama de fructe si faina. Daca doriti sa fie de o culoare mai inchisa puteti adauga 2 linguri cacao.

Amestecam bine toate ingredientele si le dam in tava captusita cu hartie de copt unsa cu putin unt, la cuptor sa se coaca. Verificam cu scobitoarea.

Crema:

Facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Adaugam untul si mixam bine sa obtinem o crema pufoasa.

Intre cele doua blaturi punem crema si deasupra pudram cu zahar praf.

Pofta mare !

Tips:

Blatul 2 se poate insiropa cu un sirop cu esenta de rom.

Se poate face o glazura de ciocolata care sa se puna peste prajitura...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise