Ciocolata impreuna cu frisca se pun la fiert la bain-marie si cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se lasa la racit.
Intr-un bol se pun ouale impreuna cu 125 g zahar tos, sarea si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se mixeaza 2 minute, apoi se imparte astfel incat sa iasa 6-7 foi.
Se toarna aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce in cuptorul incins si se coace 10-12 minute.
Se asaza pe un tocator si se procedeaza la fel cu restul aluatului. Crema se scoate de la rece, se adauga esenta de rom si coaja de lamaie, ananasul din conserva tocat marunt si se amesteca.
Se ung foile cu crema, se suprapun si se introduc la rece o ora. Zaharul ramas se topeste si cand are culoarea caramelului se adauga untul. Se fierbe 2 minute si se toarna peste prajitura. Se taie bucati imediat si se mai lasa la rece 30 de minute.
Se serveste rece, cu felii de ananas proaspat si afine.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii