autor:

LUBITA

» » Retete de post

Prajitura cu gem

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Ingrediente
1 borcan cu gem (de oricare ar fi),1lingura bicarbonat stins,1 cana cu zahar,acelasi borcan de la gem cu apa,1 pahar ulei,2 linguri cacao,2 1/2cani cu faina,miez de nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron punem zaharul si apa, amestecam cu telul pana se topeste ,adaugam uleiul si batem bine in continuare, bicarbonatul, gemul si faina amestecata cu cacao; rasturnam compozitia in tavile unse si tapetate cu faina, deasupra punem miez de nuca si lasam la cuptor 30-40min (depinde de cuptor), dar nu inainte de a face si testul cu scobitoarea; dupa ce s-a racit, pudram cu zahar, feliem si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere si gem de gutui

Prajitura cu mere si gem de gutui

Prima data pregatim umplutura: Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoare cu

5 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Catalina Nastase , 07 martie 2014

    borcanul de gem de 400 sau de 800?

  • Fara foto

    Eftene Constanta , 07 martie 2014

    asta este negresa de post

  • Fara foto

    Bashar Amer , 04 decembrie 2013

    borcanul de gem de 400 sau de 800?

    • Fara foto

      Aurora Monica Ion , 29 noiembrie 2013

      o sa incerc

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

      Este foarte buna,merita incercat!

    • Fara foto

      Elisabeta Nitreanu , 21 noiembrie 2013

      o voi incerca,multumesc

    • roxi-roxi

      roxi-roxi (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      Arata minunat, cred ca edelicoasa si pe deasupra e si de post, bravo!

    • Fara foto

      Irina Nechifor-Gheata , 20 noiembrie 2013

      FOARTE BUNA

    • Fara foto

      Maryaluysa Marya , 19 noiembrie 2013

      buna rau

    • Daniela_Neagu

      Daniela_Neagu (Maestru bucatar) , 18 noiembrie 2013

      O prajitura gustoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan cu gem (de oricare ar fi),1lingura bicarbonat stins,1 cana cu zahar,acelasi borcan de la gem cu apa,1 pahar ulei,2 linguri cacao,2 1/2cani cu faina,miez de nuca

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Este foarte buna,merita incercat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Cornulete cu gem si nuca