autor:

danna's blog

» » Prajituri

Prajitura cu Gem de Zmeura

Autor: danna's blog (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danna's blog (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:, Pentru Blat:, -4 oua, -4 linguri zahar, -4 linguri faina, -2 linguri cacao, -4 linguri apa., -putina sare, vanilat., , Pentru Crema:, -1 budinca de zmeura sau capsuni, -400 ml lapte, -3 linguri zahar, -1 lingurita gelatina alimentara Dr.Oetker+3 linguri apa, -200 ml frisca lichida., , , Pentru Decor:, -2 borcanex450 gr gem de zmeura, -100 ml frisca lichida.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

21 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Pregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza:
Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile la mixam bine de tot cu un praf de sare si 2 linguri de apa,adaugam treptat 2 linguri de zahar,continuand sa mixam pana raman tepi la scoaterea mixerului din compozitie..:)
Galbenusurile le mixam si pe ele, cu 2 linguri de zahar ,2 linguri de apa si zaharul vanilat..Adaugam galbenusurile in compozitia de albusuri..
Faina o amestecam cu cacao..,adaugand-o mai apoi in compozitia de oua,sub forma de ploaie,iar aceasta operatiune o executam cu o spatula sau o lingura,cu miscari usoare de jos in sus..
Se tapeteaza forma, cu hartie pentru copt...,se toarna compozitia..
Se coace la foc moderat...

Pana se raceste blatul,pregatim Crema..
Intr-un vas punem 300 ml lapte si cele 3 linguri de zahar..Plicul de budinca il dizolvam in restul de lapte(100ml)..Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa..
Cand laptele incepe sa clocoteasca,turnam budinca dizolvata,in fir subtire,amestecand bine..Luam vasul de pe foc,acoperim cu o folie alimentara,lasand sa se raceasca..Intre timp mixam frisca lichida..
Gelatina o punem pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde,pana devine lichida,cateva secunde..(nu trebuie sa fiarba)..,dupa care o adaugam compozitiei de budinca..Punem vasul putin la frigider,iar in cele din urma adaugam frisca batuta continuand sa amestecam bine,pana la omogenizarea completa..
Blatul se taie in doua bucati ,se insiropeaza cu zeama de compot...,se intinde crema pe toata suprafata..
Gemul de zmeura se incalzeste putin pe foc..punandu-se mai apoi peste ultima foaie de blat..
Se lasa la frigider cateva ore,dupa care se portioneaza..si pe fiecare bucata ,se face cate o avelina din frisca..
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Gem de Zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux à la Crème

Choux à la Crème

Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la

25 voturi    17 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Mirey

Prajitura Mirey

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina,cacaoa,laptele,pesmetul,esente

13 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Boldeanu , 28 aprilie 2015

    Am incercat prajitura.Foarte buna! O recomand.

  • danna's blog

    danna's blog (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014

    Eu atat am folosit la o tava de 25x30 cm..daca vi se pare exagerat..puteti pune mai putin,nu e nicio problema..Cantitatile de fiecare data sunt in functie de preferintele noastre..

  • Fara foto

    Catalina Dancos , 13 februarie 2014

    o voi incerca si eu dar mi se pare prea mult gem pentru decor........

    • Fara foto

      Georgetta Georgy , 11 februarie 2014

      bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Aurelia Spatarescu , 30 august 2013

      Pentru un blat de 4 oua imi pare exagerat pentru decor 900g gem.

    • Fara foto

      Raducu Maria , 30 august 2013

      o voi face si eu...multumesc!!!

    • Fara foto

      Colban Margareta , 07 iunie 2013

      maine o fac si euuuuuuuuuu.....

    • Fara foto

      Bardocz Mariana , 07 iunie 2013

      o voi incerca si eu.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Delicioasa!*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Mmmm.... un deliciu si arata excelent.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      salvata....ce bine arata si ce buna e!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

21 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • Pentru Blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri apa.
  • -putina sare, vanilat.
  • Pentru Crema:
  • -1 budinca de zmeura sau capsuni
  • -400 ml lapte
  • -3 linguri zahar
  • -1 lingurita gelatina alimentara Dr.Oetker+3 linguri apa
  • -200 ml frisca lichida.
  • Pentru Decor:
  • -2 borcanex450 gr gem de zmeura
  • -100 ml frisca lichida.

Raporteaza reteta

Retete
de danna's blog
Pizza cu Chorizo

Pizza cu Chorizo

Pregatim blatul de pizza: Se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si zaharul ,intr-un vas..

7 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza
Muffins cu Dulceata

Muffins cu Dulceata

Ouale se mixeaza cu praful de sare...treptat adaugam si zaharul,apoi untul topit la microunde,continuam

12 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu Fructe de Padure

Tort cu Fructe de Padure

Incepem cu prepararea blatului:..Se mixeaza cele 5 oua cu un praf de sare,cand sunt batute bine si

25 voturi    17 comentarii
1h 40 min
Torturi

danna's blog (Chef de cuisine)

Eu atat am folosit la o tava de 25x30 cm..daca vi se pare exagerat..puteti pune mai putin,nu e nicio problema..Cantitatile de fiecare data sunt in functie de preferintele noastre..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta rasturnata cu prune