autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gem si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Ingrediente
6 oua, 250 g margarina(unt), 1 cana zahar, 1 cana lapte, 3 cani faina, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 100 g nuca prajita sfaramata, 250 g gem, 10 linguri zahar, zeama de la 1/2 lamaie, , 1 cana = 250 ml

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul.
Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul.
Praful de copt se amesteca cu faina.
Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie.
Omogenizam compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec.
O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina.
Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.
Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie .Mixam bine pina cand bezeaua se intareste.
Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem , presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra , uniform, cu ajutorul unei linguri.
Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pina creste bezeaua si capata o culoare aramie.
Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta.
Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem de caise si bezea

Prajitura cu gem de caise si bezea

Avem nevoie de o tava de 35 x 30 cm. Cuptorul il incalzim la 180 de grade C. Untul taiat bucati

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura sara-bezea si gem

Prajitura sara-bezea si gem

Untul moale temperatura "camerei'' se bate cu 200g zahar, se adauga galbenusurile unul cite unul,amestecand

8 voturi    11 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    O prajitura rapida si usoara dar atat de bunaaaaaaaaaa ! pana am sa fac si eu...servesc de la tine o bucatica, hi,hi, multumesc frumos ! e delicioasa !

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    E nemaipomenita si usoara de pregatit!!sigur am sa o fac si strumfii mei se vor linge pe botic.Multumesc si felicitari pt o reteta asa de buna!!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Ce bun e!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      wow...yami yami...:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      Ce frumoasa si aromata!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca prajita sfaramata
  • 250 g gem
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 cana = 250 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

danutza (Chef de cuisine)

Vai,ce bună! Păstrează-mi un pic că vin repede!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu fulgi de ciocolata