autor:

PanaCris

» » Prajituri

Prăjitură cu gem şi nuci

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Ingrediente
Unt 300gr., Zahăr 300 gr., Zahăr vanilat 2pac., Ouă 4 buc., Praf de copt 1 pac., Coajă şi zeamă de lamâie 50 gr., Făină 600 gr., Gem de caise 1 borcan, Nuci măcinate 300 gr.

Dificultate: Medie Timp: 55 min

9 voturi

Mod de preparare

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se bate albuşul oului rămas, se adaugă dulceaţa şi nuca măcinată.

După ce s-a albit foaia în cuptor, cca. 10 minute, se scoate şi se întinde peste ea compoziţia de gem.

Din aluatul rămas se fac câteva grilaje, care se pun deasupra prăjiturii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.

După ce s-a copt se presară zahăr pudră din belşug.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu gem şi nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura economica cu gem si nuci

Prajitura economica cu gem si nuci

Intr-un bol se bate oul cu zahar spuma. Se adauga margarina, cafeaua si se amesteca. Se adauga amoniacul

4 voturi    0 comentarii
40h
Prajituri
Prajitura cu gem si crema de nuci

Prajitura cu gem si crema de nuci

Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca

12 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

    Imi place gustul de la prajiturile cu gem si nuca! A ta arata foarte bine!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2010

    O făceam si eu cândva, copiii o numeau "prăjitura coteţ", e consistentă.

Dificultate

Medie

Timp

55 min

9 voturi

Ingrediente

  • Unt 300gr.
  • Zahăr 300 gr.
  • Zahăr vanilat 2pac.
  • Ouă 4 buc.
  • Praf de copt 1 pac.
  • Coajă şi zeamă de lamâie 50 gr.
  • Făină 600 gr.
  • Gem de caise 1 borcan
  • Nuci măcinate 300 gr.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Friptura de miel cu ananas, ciuperci si rosii

Friptura de miel cu ananas, ciuperci si rosii

Pulpele de miel se curăță dacă sunt prea grase, adică de acel ”său” cum i se spune.

38 voturi    3 comentarii
15h
Retete de Pasti

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Imi place gustul de la prajiturile cu gem si nuca! A ta arata foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Bastonase cu chimen si susan