autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU GLAZURA DE RODIE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2009

Ingrediente
(pentru 15 portii):, Blatul:, 225g. biscuiti amaretti,, 75g.unt fara sare, Crema:, 45ml.suc de portocale,, 1 lingura gelatina(granule),, 250g. branza mascarpone,, 200g. branza dulce de vaci,, 75g.zahar praf,, 200ml. frisca,, 50g.nuca de cocos razuita,, 2 galbenusuri, Glazura:, sucul de la 2 rodii,, coaja rasa de la 1 portocala,, 2 linguri zahar praf,, 1 lingura amidon alimentar amestecat cu 2 linguri lichior de cirease

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se prepara blatul:se unge cu unt un platou rotund cu diametrul de 26cm.Se zdrobesc biscuitii, fie cu blenderul, fie se pun intr-o punga si se zdrobesc cu un facalet.Se amesteca biscuitii zdrobiti cu untul si se obtine o pasta omogena din care se intinde un blat pe platoul rotund pregatit anterior.Se pune platoul in frigider.
2.Pentru crema, se pune sucul de portocale intr-un castron termorezistent si se adauga gelatina.Se lasa 5 minute ca sa se dizolve ,apoi se pune castronul intr-un vas cu apa fierbinte si se amesteca pana cand gelatina s-a dizolvat complet.Se amesteca cele 2 sortimente de branza cu zaharul si frisca ,in care s-a incorporat nuca de cocos.Se bat albusurile spuma si se pun in branza.Se toarna si gelatina si se amesteca bine pana crema devine omogena.Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se pune din nou la rece.
3.Se prepara glazura:
Se curata rodiile de coaja si se desfac semintele, care se pun intr-o craticioara cu sucul si coaja de portocala.Se adauga zaharul praf si se amesteca bine.Se pune cratita pe foc si se fierbe 5 minute.Se adauga pasta de amidon si lichior de cirese, se da focul mai mic si se amesteca mereu ,pentru a nu se prinda de vas.Se fierbe pana incepe sa se ingroase.Se ia de pe foc, amestecand mereu pana se racoreste.Se toarna glazura peste crema de branza si se tine la rece cel putin 2 ore, inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU GLAZURA DE RODIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti spritati cu lamaie

Biscuiti spritati cu lamaie

Lămâile se spala si se dau pe razatoarea mica. Coaja se amesteca bine cu o lingura cu zahar

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chessecake cu dulche de leche

Chessecake cu dulche de leche

Nu am mai pus zahar pentru ca ar fi fost mult prea dulce. Biscuitii i-am macinat la robot sa fie

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 15 portii):
  • Blatul:
  • 225g. biscuiti amaretti,
  • 75g.unt fara sare
  • Crema:
  • 45ml.suc de portocale,
  • 1 lingura gelatina(granule),
  • 250g. branza mascarpone,
  • 200g. branza dulce de vaci,
  • 75g.zahar praf,
  • 200ml. frisca,
  • 50g.nuca de cocos razuita,
  • 2 galbenusuri
  • Glazura:
  • sucul de la 2 rodii,
  • coaja rasa de la 1 portocala,
  • 2 linguri zahar praf,
  • 1 lingura amidon alimentar amestecat cu 2 linguri lichior de cirease

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged