Ingrediente
2 blaturi din cate 5 oua,un praf de sare ,5 linguri de zahar ,5 linguri de faina,esenta vanilie, crema400 g smantana,200 branza proaspata de vaci,150 g zahar pudra cu aroma de vanilie,o gutuie mare,coapta,200 g zahar,un plic gelatina alimentara, decor deasupraun borcan gem de gutui
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
2.Crema se prepara mixand smantana cu zaharul pudra si branza proaspata de vaci apoi se adauga geletina hidratata si apoi topita la bain marin(nu se fierbe).
Gutuia curatat de coaja se taie in cubulete mici ,apoi intr-o craticioara,se acopera cu apa si se fierbe cu 200 g zahar,pana se inmoaie bine.Se scurge de sirop si se lasa sa se raceasca bine.
3.Intr-o tava mai inalta ,de dimensiunea blaturilor,se monteaza primul blat apoi se toarna crema deasupra ,se presara cubuletele de gutuie,se vine cu al 2-lea blat deasupra ,se preseaza usor cu degetele si se lasa o ora la rece.
Gemul de gutui se freaca un pic cu siropul racit(se face ca o peltea)apoi se intinde deasupra prajiturii si se mai lasa o ora la frigider ,inainte de a o portiona.
Pofta buna!