1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute,la foc potrivit.Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.
2.Crema se prepara mixand smantana cu zaharul pudra si branza proaspata de vaci apoi se adauga geletina hidratata si apoi topita la bain marin(nu se fierbe).
Gutuia curatat de coaja se taie in cubulete mici ,apoi intr-o craticioara,se acopera cu apa si se fierbe cu 200 g zahar,pana se inmoaie bine.Se scurge de sirop si se lasa sa se raceasca bine.
3.Intr-o tava mai inalta ,de dimensiunea blaturilor,se monteaza primul blat apoi se toarna crema deasupra ,se presara cubuletele de gutuie,se vine cu al 2-lea blat deasupra ,se preseaza usor cu degetele si se lasa o ora la rece.
Gemul de gutui se freaca un pic cu siropul racit(se face ca o peltea)apoi se intinde deasupra prajiturii si se mai lasa o ora la frigider ,inainte de a o portiona.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii