autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu jeleu de portocale

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 februarie 2016

Ingrediente
2 blaturi din cate5 oua,5linguri de zahar,un praf de sare, linguri de faina,3 linguri de ulei,2 pliculete zahar vanilat, Umplutura200 g branza vaci,400 g smantana,150 g zahar pudra,2 pliculete de gelatina,coaja rasa de portocala,cateva felii de portocala, jeleulsucul de 4 portocale+1 portocala feliata,2 pliculete Tort-gelle

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat,pana se obtine o bezea.
Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea,se amesteca usor si se adauga faina turnata in ploaie.
Se coace 15-20 de minute la temperatura potrivita.
2.Crema;Se mixeaza branza cu smantana si zaharul,pana se obtine o crema apoi se adauga si coaja rasa de portocala si gelatina pe care am hidratato in apa rece apoi am topito(nu fiarta!)la bain marin.Se amesteca bine
3.Se monteaza prajitura astfel;
In tava in care am copt blaturile,asezam primul blat apoi turnam crema de branza,presaram pe toata suprafata bucati de portocala taiate mici apoi asezam deasupra al 2 lea blat,se preseaza usor cu mana si se da la frigider cel putin 2 ore.
Se scoate si se decoreaza deasupra cu felii de portocala apoi se toarna jeleul cald obtinut prin fierberea sucului de portocala in care am diluat tort-jeleul(diluam tort jeleul in suc rece!).Se da la rece iar pentru o jumatate de ora apoi se poate taia prajitura in forma dorita.Ideal ar fi ca prajituira sa stea peste noapte la frigider apoi sa se taie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cosulete cu martipan

Cosulete cu martipan

Se face un aluat fraged din unt, faina, zahar si 2 lingurite de scortisoara.Se tine la rece o jumatate

2 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Dovleacul ras se caleste cu zaharul, se aduga scortisoara si stafidele. Untura se freaca

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate5 oua,5linguri de zahar,un praf de sare, linguri de faina,3 linguri de ulei,2 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura200 g branza vaci,400 g smantana,150 g zahar pudra,2 pliculete de gelatina,coaja rasa de portocala,cateva felii de portocala
  • jeleulsucul de 4 portocale+1 portocala feliata,2 pliculete Tort-gelle

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de caise