autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu jeleu de portocale

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 februarie 2016

Ingrediente
2 blaturi din cate5 oua,5linguri de zahar,un praf de sare, linguri de faina,3 linguri de ulei,2 pliculete zahar vanilat, Umplutura200 g branza vaci,400 g smantana,150 g zahar pudra,2 pliculete de gelatina,coaja rasa de portocala,cateva felii de portocala, jeleulsucul de 4 portocale+1 portocala feliata,2 pliculete Tort-gelle

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul vanilat,pana se obtine o bezea.
Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea,se amesteca usor si se adauga faina turnata in ploaie.
Se coace 15-20 de minute la temperatura potrivita.
2.Crema;Se mixeaza branza cu smantana si zaharul,pana se obtine o crema apoi se adauga si coaja rasa de portocala si gelatina pe care am hidratato in apa rece apoi am topito(nu fiarta!)la bain marin.Se amesteca bine
3.Se monteaza prajitura astfel;
In tava in care am copt blaturile,asezam primul blat apoi turnam crema de branza,presaram pe toata suprafata bucati de portocala taiate mici apoi asezam deasupra al 2 lea blat,se preseaza usor cu mana si se da la frigider cel putin 2 ore.
Se scoate si se decoreaza deasupra cu felii de portocala apoi se toarna jeleul cald obtinut prin fierberea sucului de portocala in care am diluat tort-jeleul(diluam tort jeleul in suc rece!).Se da la rece iar pentru o jumatate de ora apoi se poate taia prajitura in forma dorita.Ideal ar fi ca prajituira sa stea peste noapte la frigider apoi sa se taie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi Pufoase La Cuptor

Gogosi Pufoase La Cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia,

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se amesteca ouale cu zharul, uleiul apa(laptele), faina si praful de copt si se toarna intr-o tava

3 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate5 oua,5linguri de zahar,un praf de sare, linguri de faina,3 linguri de ulei,2 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura200 g branza vaci,400 g smantana,150 g zahar pudra,2 pliculete de gelatina,coaja rasa de portocala,cateva felii de portocala
  • jeleulsucul de 4 portocale+1 portocala feliata,2 pliculete Tort-gelle

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza si caise