autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu Kis-Mis

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
2 struguri mari ,fara samburi,Kis-Mis,300 g biscuiti fragezi,150 g margarina,200 g smantana,150 g zahar pudra,200 g branza de vaci proaspata,un plic de gelatina,2 plicuri de Jelle tort,o cana de zahar, Preparare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se macina biscuitii apoi se framanta cu margarina topita.Se intinde totul intr-un strat uniform ,bine predat in forma cu inel detasabil.
Se broboneste o ciorchina spalata de strugure apoi se pun boabele la fiert cu cana de zahar si 100 ml apa ,cam 10 minute de la primul clocot,Se strecoara boabele de suc si se lasa sa se raceasca bine
Se mixeaza smantana cu zaharul pudra si branza de vaci apoi adaugam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin,se vaersa totul deasupra blatului de biscuiti,se amesteca usor si se da o ora la rece.
Se broboneste si al 2 lea strugure bine spalat si scurs apoi se scoate prajitura de la rece ,se presara deasupra boavbele peste care se toarna jeleul preparat din sucul ramas ,dupa inbstructiunile de pe plic.Se lasa cel putin 2 ore inainte de a o taia ,dar de preferat este de seara pana a 2 a zi.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Kis-Mis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu migdale si chantilly

Pandispan cu migdale si chantilly

Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort imbracat in Crema Caramel

Tort imbracat in Crema Caramel

Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 struguri mari ,fara samburi,Kis-Mis,300 g biscuiti fragezi,150 g margarina,200 g smantana,150 g zahar pudra,200 g branza de vaci proaspata,un plic de gelatina,2 plicuri de Jelle tort,o cana de zahar
  • Preparare

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
tarta cu migdale si amaretti