1 Se prepara blatul mixand albusul cu praful de sare si apoi cu zaharul,pana se intareste.Galbenusurile se freaca cu uleiulk apoi se adauga in albus si la sfarsi adaugam faina.Se coace la foc temperat ,cca 20 minute,in tava tapetatata cu hartie pentru copt.Se desprinde blatul copt de hartie apoi se taie in 2 jumatatati egale
2.Se prepara crema mixand bine branzica cu zaharul si la sfarsit cu gelatina hidratata cu apa rece si topita la bain marin.
Se toarna crema pe prima jumatate de blat pe care am pus-o intr-o tava mai mica si mai inalta apoi asezam deasupra cel de-al 2 lea blat si prsam usor cu mana .Se da la rece.
3.Se prepara krantzul topind cescuta de zahar pana incepe sa capete culoarea maroniu deschis apoi adaugam miezul de nuca maruntit si amestecam continuu.Tragem cratita de pe foc si adaugam oul batut amestecand continuu.Se toarna fierbinte peste ultimul blat al prajiturii si se intinde in strat uniform.Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in patrate pot6rivite care se decdoreaza cu frisca presarata cu nes si bucati de miez de nuca!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii