autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu krantz si crema de branza

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
blat5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina ,3 linguri de ulei,un praf de sare, plicuri zahar vanilat, crema400 g branzica proaspata de vaci cu smantana,un plic de gelatina 75 g zahar pudra,2 p[licuri zahar vanilat, blat kranzo cescuta de zahar,200 g miez de nuca prajit si maruntit,1 ou mare(sau 2 mai mici), decor100 g frisca, lingurite de nes decofeinizat.cca 20 miez de nuca intreg,prajit

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Se prepara blatul mixand albusul cu praful de sare si apoi cu zaharul,pana se intareste.Galbenusurile se freaca cu uleiulk apoi se adauga in albus si la sfarsi adaugam faina.Se coace la foc temperat ,cca 20 minute,in tava tapetatata cu hartie pentru copt.Se desprinde blatul copt de hartie apoi se taie in 2 jumatatati egale
2.Se prepara crema mixand bine branzica cu zaharul si la sfarsit cu gelatina hidratata cu apa rece si topita la bain marin.
Se toarna crema pe prima jumatate de blat pe care am pus-o intr-o tava mai mica si mai inalta apoi asezam deasupra cel de-al 2 lea blat si prsam usor cu mana .Se da la rece.
3.Se prepara krantzul topind cescuta de zahar pana incepe sa capete culoarea maroniu deschis apoi adaugam miezul de nuca maruntit si amestecam continuu.Tragem cratita de pe foc si adaugam oul batut amestecand continuu.Se toarna fierbinte peste ultimul blat al prajiturii si se intinde in strat uniform.Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in patrate pot6rivite care se decdoreaza cu frisca presarata cu nes si bucati de miez de nuca!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu krantz si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Intr-un castron incapator cerni faina peste care pui untul, galbenusurile si vinul. Amesteci foarte

1 vot    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

9 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina ,3 linguri de ulei,un praf de sare, plicuri zahar vanilat
  • crema400 g branzica proaspata de vaci cu smantana,un plic de gelatina 75 g zahar pudra,2 p[licuri zahar vanilat
  • blat kranzo cescuta de zahar,200 g miez de nuca prajit si maruntit,1 ou mare(sau 2 mai mici)
  • decor100 g frisca, lingurite de nes decofeinizat.cca 20 miez de nuca intreg,prajit

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici