Ingrediente
Foi:2 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 8 linguri lapte, 1 pliculet amoniac, faina cat cuprinde (sa se poata intinde fara sa se rupa), , Crema:1/2 l lapte,5-6 linguri faina, 1 pachet unt (margarina Unirea), 200g zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, zeama de la o lamaie si putina coaja de lamaie rasa
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
16 voturi
Mod de preparare
1/2 l lapte +5-6 linguri de faina se pun pe foc pana se ingroasa si apoi se da la racit. Separat se freaca untul cu 200g zahar.
Se amesteca laptele raci cu untul frecat cu zaharul si se adauga zaharul vanilat, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie.
Se punecrema obtinuta intre foi si se lasa pana adoua zi.Se taie , se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
Fac si eu aceasta prajitura, eu o numesc ,,lamaita,,