autor:

SweetTooth

» » Prajituri

Prajitura cu Lime si mac

Autor: SweetTooth (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SweetTooth (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 220 gr Unt la temperatura camerei, 200 gr zahar, 200 gr faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri seminte de mac, Coaja rasa de la 2 lime, Vanilie (esenta/pastaie), 4 oua, , Pentru mousse de lime:, Jumatate de pahar de suc de lime, 1 plic gelatina ( puteti folosi Tapioca), 1 cana lapte, 50 gr zahar sau miere, 2 galbenusuri, 2 linguri amidon de porumb, 50 gr ciocolata alba taiata marunt, 3 lingurite de coaja de lime, 5 albusuri, 100 gr smantana

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:

Puneti intr-un castron faina, praful de copt si macul. Amestecati. Lasati amestecul pt mai tarziu.

Intr-un alt castron amestecati untul cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia devine o crema fina. Apoi adaugati treptat cate un ou. Va sugerez sa folositi un mixer la viteza mica. Mixati incet cam 3 minute pt fiecare ou. Apoi adaugati coaja de lime, esenta, si treptat amestectul de faina, praful de copt si mac. Turnati compozitia intr-o forma de tort sau intr-o tava dreptunghiulara. Tava trebuie sa fie imbracata in hartie de copt unsa cu foarte putin unt. Daca nu aveti hartie de copt atunci ungeti tava cu unt si apoi tapetati-o cu faina. Lasati prajitura la cuptor 40 de min la 180 de grade. Cu 10 minute inainte sa scoateti tava din cuptor trebuie sa turnati peste prajitura un sirop de lamaie. Asa ca dupa ce dati tava la cuptor pregatiti siropul. Utilizati 150 ml apa+zahar sau miere + zeama de lamaie in functie de cat de acru va place. Lasati sa fiarba pana se ingroasa foarte putin. Ca siropul sa intre mai bine in prajitura faceti cateva gauri cu o scobitoare. Turnati deci cu 10 minute inainte sa se termine timpul de coacere. Dupe ce s-a terminat timpul de coacere scoateti tava si lasati prajitura sa se raceasca.



Preparare mousse de lime:

Dizolvati gelatina in sucul de lime si dati deoparte.

2. Incalziti laptele impreuna cu un sfert din zahar.

3. Cat timp se incalzeste laptele amestecati galenusurile cu jumatate din zaharul ramas si cu amidonul. Apoi adaugati incet, in fir subtire, laptele si amestecati rapid ( nu vreti ca oul sa se faca omleta)

4. Puneti amestectul la foc mic. Fiti cu ochii pe el. Trebuie sa amestecati in continuu pana se ingroasa un pic.

5. Dupa ce s-a ingrosat turnati acest amestec peste ciocolata alba maruntita. Amestecati pana cand ciocolata s-a topit.

6. Adaugati coaja de lime si gelatina. Amestecati

7. Puneti crema la rece cam 15 minute

Cat timp se raceste crema bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul ramas. Amestecati jumatate din albusuri cu crema pe care ati dat-o la racit. Cealalta jumatate din albusul spuma amestecati-o cu smantana si apoi adaugati-o cremei. Lasati crema 10 minute , nu mai mult, la frigider. Si apoi turnati-o peste prajitura
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Lime si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara

Se bat ouale bine cu sarea si zaharul (100 gr) apoi se incorporeaza treptat celelalte ingrediente.

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mircea Dan Irimescu

    Mircea Dan Irimescu (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Blatul este aproape identic cu cel din reteta Lemon Drizzle Cake("Cartea Regala de bucate" pag.44,45 de Principesa Margareta, Ed.Curtea Veche). Difera siropul. Incercati si aceasta reteta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Imi place.....

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 220 gr Unt la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • Coaja rasa de la 2 lime
  • Vanilie (esenta/pastaie)
  • 4 oua
  • Pentru mousse de lime:
  • Jumatate de pahar de suc de lime
  • 1 plic gelatina ( puteti folosi Tapioca)
  • 1 cana lapte
  • 50 gr zahar sau miere
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 50 gr ciocolata alba taiata marunt
  • 3 lingurite de coaja de lime
  • 5 albusuri
  • 100 gr smantana

Raporteaza reteta

Retete
de SweetTooth
Bomboane

Bomboane

Jumatate din lapte + jumatate din ciocolata + tot ceaiul se pun la topit in baine marie la foc mic.

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Mircea Dan Irimescu (Chef de cuisine)

Blatul este aproape identic cu cel din reteta Lemon Drizzle Cake("Cartea Regala de bucate" pag.44,45 de Principesa Margareta, Ed.Curtea Veche). Difera siropul. Incercati si aceasta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Pandispan cu crema de vanilie si fructe