autor:

SweetTooth

» » Prajituri

Prajitura cu Lime si mac

Autor: SweetTooth (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SweetTooth (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 220 gr Unt la temperatura camerei, 200 gr zahar, 200 gr faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri seminte de mac, Coaja rasa de la 2 lime, Vanilie (esenta/pastaie), 4 oua, , Pentru mousse de lime:, Jumatate de pahar de suc de lime, 1 plic gelatina ( puteti folosi Tapioca), 1 cana lapte, 50 gr zahar sau miere, 2 galbenusuri, 2 linguri amidon de porumb, 50 gr ciocolata alba taiata marunt, 3 lingurite de coaja de lime, 5 albusuri, 100 gr smantana

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:

Puneti intr-un castron faina, praful de copt si macul. Amestecati. Lasati amestecul pt mai tarziu.

Intr-un alt castron amestecati untul cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia devine o crema fina. Apoi adaugati treptat cate un ou. Va sugerez sa folositi un mixer la viteza mica. Mixati incet cam 3 minute pt fiecare ou. Apoi adaugati coaja de lime, esenta, si treptat amestectul de faina, praful de copt si mac. Turnati compozitia intr-o forma de tort sau intr-o tava dreptunghiulara. Tava trebuie sa fie imbracata in hartie de copt unsa cu foarte putin unt. Daca nu aveti hartie de copt atunci ungeti tava cu unt si apoi tapetati-o cu faina. Lasati prajitura la cuptor 40 de min la 180 de grade. Cu 10 minute inainte sa scoateti tava din cuptor trebuie sa turnati peste prajitura un sirop de lamaie. Asa ca dupa ce dati tava la cuptor pregatiti siropul. Utilizati 150 ml apa+zahar sau miere + zeama de lamaie in functie de cat de acru va place. Lasati sa fiarba pana se ingroasa foarte putin. Ca siropul sa intre mai bine in prajitura faceti cateva gauri cu o scobitoare. Turnati deci cu 10 minute inainte sa se termine timpul de coacere. Dupe ce s-a terminat timpul de coacere scoateti tava si lasati prajitura sa se raceasca.



Preparare mousse de lime:

Dizolvati gelatina in sucul de lime si dati deoparte.

2. Incalziti laptele impreuna cu un sfert din zahar.

3. Cat timp se incalzeste laptele amestecati galenusurile cu jumatate din zaharul ramas si cu amidonul. Apoi adaugati incet, in fir subtire, laptele si amestecati rapid ( nu vreti ca oul sa se faca omleta)

4. Puneti amestectul la foc mic. Fiti cu ochii pe el. Trebuie sa amestecati in continuu pana se ingroasa un pic.

5. Dupa ce s-a ingrosat turnati acest amestec peste ciocolata alba maruntita. Amestecati pana cand ciocolata s-a topit.

6. Adaugati coaja de lime si gelatina. Amestecati

7. Puneti crema la rece cam 15 minute

Cat timp se raceste crema bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul ramas. Amestecati jumatate din albusuri cu crema pe care ati dat-o la racit. Cealalta jumatate din albusul spuma amestecati-o cu smantana si apoi adaugati-o cremei. Lasati crema 10 minute , nu mai mult, la frigider. Si apoi turnati-o peste prajitura
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Lime si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu capsuni si crema de smantana

Tarta cu capsuni si crema de smantana

Blatul: -Se topește untul, fie pus într-un castron în cuptorul cu microunde, fie într-un

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu foi si crema de caise

Prajitura cu foi si crema de caise

Aceasta prajitura este una din prajiturile de sezon, de ce zic asta, pentru ca este foarte gustoasa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mircea Dan Irimescu

    Mircea Dan Irimescu (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Blatul este aproape identic cu cel din reteta Lemon Drizzle Cake("Cartea Regala de bucate" pag.44,45 de Principesa Margareta, Ed.Curtea Veche). Difera siropul. Incercati si aceasta reteta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Imi place.....

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 220 gr Unt la temperatura camerei
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • Coaja rasa de la 2 lime
  • Vanilie (esenta/pastaie)
  • 4 oua
  • Pentru mousse de lime:
  • Jumatate de pahar de suc de lime
  • 1 plic gelatina ( puteti folosi Tapioca)
  • 1 cana lapte
  • 50 gr zahar sau miere
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 50 gr ciocolata alba taiata marunt
  • 3 lingurite de coaja de lime
  • 5 albusuri
  • 100 gr smantana

Raporteaza reteta

Retete
de SweetTooth
Bomboane

Bomboane

Jumatate din lapte + jumatate din ciocolata + tot ceaiul se pun la topit in baine marie la foc mic.

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Mircea Dan Irimescu (Chef de cuisine)

Blatul este aproape identic cu cel din reteta Lemon Drizzle Cake("Cartea Regala de bucate" pag.44,45 de Principesa Margareta, Ed.Curtea Veche). Difera siropul. Incercati si aceasta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mini prajituri festive cu ciocolata