Prajitura cu mac, branza si lamaie

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Ingrediente

  • Blat
  • 8 albusuriuri
  • 10 lingurui zahar
  • 200 gr gaina
  • 100 gr unt
  • 8 linguri mac macinat
  • 1 praf sare
  • Crema de branza
  • 4 galbenusuri
  • 200ml lapte
  • 2 linguri amidon fin
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 250 gr branza mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • Lemon curd
  • 2 oua intregi
  • 3 lamai
  • 2 linguri amidon fin
  • 6 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • Glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata lapte ( de calitate)
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine o bezea tare. Se adauga 4 linguri mac, 50 grame unt topit si 100 grame faina si se incorporeaza cu miscari verticale. Se aseaza in tava si se coace la 180 grade timp de 20 minute. La fel se procedeaza si pentru a doaua foaie.

Se prepara gelatina.

La crema de branza galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul. Se adauga laptele si se pune cratita pe foc, se fierbe pana se ingroasa. Se ia la o parte si se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se lasa la racit si cat e calduta se adauga branza si gelatina. Cand crema este rece se bate frisca si se adauga in crema de branza.

Se prepara lemon curd-ul. Ouale se bat cu zaharul si amidonul. Se adauga zeama de la cele 3 lamai si coaja de la 1 lamaie. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul.

Glazura

Se pun la topit ciocolata si untul pe bain-marie.Dupa ce s-au topit se da oala deoparte si se pun restul ingredientelor,

Asamblare

Se pune pe platou o foaie. Se acopera cu jumatate de crema de branza si se da la frig 15 minute. Peste crema de branza se pune lemon curd si cealalta jumatate de creama, apoi a doaua foaie, presand usor si se da la frig 30 minute. Apoi se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece 1 ora. Se serveste taiata bucati mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor