Prajitura cu mac, branza si lamaie

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Ingrediente

  • Blat
  • 8 albusuriuri
  • 10 lingurui zahar
  • 200 gr gaina
  • 100 gr unt
  • 8 linguri mac macinat
  • 1 praf sare
  • Crema de branza
  • 4 galbenusuri
  • 200ml lapte
  • 2 linguri amidon fin
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 250 gr branza mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • Lemon curd
  • 2 oua intregi
  • 3 lamai
  • 2 linguri amidon fin
  • 6 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • Glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata lapte ( de calitate)
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine o bezea tare. Se adauga 4 linguri mac, 50 grame unt topit si 100 grame faina si se incorporeaza cu miscari verticale. Se aseaza in tava si se coace la 180 grade timp de 20 minute. La fel se procedeaza si pentru a doaua foaie.

Se prepara gelatina.

La crema de branza galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul. Se adauga laptele si se pune cratita pe foc, se fierbe pana se ingroasa. Se ia la o parte si se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se lasa la racit si cat e calduta se adauga branza si gelatina. Cand crema este rece se bate frisca si se adauga in crema de branza.

Se prepara lemon curd-ul. Ouale se bat cu zaharul si amidonul. Se adauga zeama de la cele 3 lamai si coaja de la 1 lamaie. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul.

Glazura

Se pun la topit ciocolata si untul pe bain-marie.Dupa ce s-au topit se da oala deoparte si se pun restul ingredientelor,

Asamblare

Se pune pe platou o foaie. Se acopera cu jumatate de crema de branza si se da la frig 15 minute. Peste crema de branza se pune lemon curd si cealalta jumatate de creama, apoi a doaua foaie, presand usor si se da la frig 30 minute. Apoi se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece 1 ora. Se serveste taiata bucati mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise