autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mac, gem si nuca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 martie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 800 g faina, , 200 g unt, , 1 lingura untura, , 4 galbenusuri, , 4 linguri smantana, , 20 g drojdie, , 200 g zahar, , , , Pentru umplutura cu nuca:, , 250 g nuca macinata, , 150 g zahar, , esenta de rom, , 50 g stafide, , 100 ml lapte, , , , Pentru umplutura cu mac :, , 150 g mac macinat, , 150 g zahar, , coaja rasa de la o lamaie, , 1 zahar vanilat, , 50 g stafide, , 100 ml lapte, , un borcan gem de caise, , , , Pentru glazura:, , 2 linguri cacao, , 6 linguri zahar, , 3 linguri apa, , 100 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut. Separam galbenusurile de albusuri. Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am adaugat putina esenta de rom.



Intr-un bol mai mare amestecam faina cu untul si untura, adaugam galbenusurile, zaharul si drojdia dospita. Framantam sa iasa un aluat omogen, sfaramicios. Impartim aluatul in 4 parti egale, acoperim cu un servet si lasam sa dospeasca 15 minute.



Incalzim cuptorul la 180 de grade C , iar in tava de 25cmX35 cm punem hartie de copt. Macul macinat, zaharul si laptele le dam in clocot, apoi amestecam cu coaja de lamaie si 50 g din stafidele scurse . La fel procedam si cu nuca, o dam intr-un clocot apoi ii adaugam esenta de rom si stafidele ramase si scurse. Intindem cu sucitorul prima foaie, asezam umplutura de mac peste ea. Intindem a doua foaie si punem un strat de gem de caise, intins uniform. Urmeaza a treia foaie intinsa peste care punem umplutura de nuca si deasupra intindem a patra foaie.



Dam tava la cuptorul incalzit, pe care il reducem la 160 de grade si lasam prajitura sa se coaca aproximativ o ora pina se rumeneste deasupra. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.



Preparam glazura din untul moale la temperatura camerei, pe care il amestecam bine de tot cu cacaoa si zaharul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam apa fierbinte si punem glazura peste foaia de deasupra. Dam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o taiem cu un cutit bine ascutit , inmuiat in apa fierbinte.



Pofta mare sa aveti....o felie va va satisface dorul de dulce !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, gem si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Haioș

Haioș

Haioşul este cu siguranţă al Ardealului. Luat de românce de la unguroaice. În maghiară,

39 voturi    29 comentarii
2h 40 min
Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Umplutura: merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 martie 2014

    Gasesti la mine pe blog, rubrica separata pentru post: http://sidyskitchen.blogspot.ro/search/label/Mancaruri de post

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 martie 2014

    Gasesti la mine pe blog, rubrica separata pentru post: http://sidyskitchen.blogspot.ro/search/label/Mancaruri de post

  • Fara foto

    Elena Cobuz , 09 martie 2014

    @Sid, vrem retete de post, ca suntem in postul mare. Asta e cu lapte!

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 09 martie 2014

      Nici nu stiti ce buna prajitura este aceasta !!! E delicioasa.....

    • Fara foto

      Toncean Valer , 09 martie 2014

      Nici nu stiti ce buna prajitura este aceasta !!! E delicioasa.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 800 g faina
  • 200 g unt
  • 1 lingura untura
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 20 g drojdie
  • 200 g zahar
  • Pentru umplutura cu nuca:
  • 250 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • 50 g stafide
  • 100 ml lapte
  • Pentru umplutura cu mac :
  • 150 g mac macinat
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • 100 ml lapte
  • un borcan gem de caise
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Gasesti la mine pe blog, rubrica separata pentru post: http://sidyskitchen.blogspot.ro/search/label/Mancaruri de post

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu visine
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania