autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Ingrediente
75 g. unt sau margarina moale,, 150 g. zahar,, 1 zahar vanilinat,, 1/2 lingurita scortisoara, , 1 varf cutit sare,, 4 oua,, 150 g. faina, , 1 lingurita praf de copt,, 750 g. mere zemoase, , 150 g smantana groasa,, zahar pudra,, pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca untul cu 100g. zahar pina se dizolva zaharul, se adauga sarea si doua oua.
2. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt (trebuie sa ramina moale ca o crema).
3. Se curata merele de coaja si se taie felii.
4. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se pune aluatul in forma (cu diametrul de 28 cm.), se presara cu pesmet si apoi merele asezate frumos. Se coace la 180*C, timp de 35 min.
5. Se amesteca doua oua cu smantana, scortisoara si 50 g zahar si zahar vanilinat. Se pune crema peste prajitura si se mai coace inca 20 minute.
6. Cind este coapta, se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura cu mere

prajitura cu mere

uleiul apoi faina+ ouale + zaharul se amesteca,se adauga merele +scortisoara +faina si praf de copt se

8 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si zaharina

Prajitura cu mere si zaharina

Cureti merele de coaja si le razi. Le pui pe foc sa se inabuse cu o lingura de apa si putina scortisoara. Cand

2 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 75 g. unt sau margarina moale,
  • 150 g. zahar,
  • 1 zahar vanilinat,
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit sare,
  • 4 oua,
  • 150 g. faina
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 750 g. mere zemoase
  • 150 g smantana groasa,
  • zahar pudra,
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Trufe fine de ciocolata cu aroma de cognac