1. Se amesteca untul cu 100g. zahar pina se dizolva zaharul, se adauga sarea si doua oua.
2. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt (trebuie sa ramina moale ca o crema).
3. Se curata merele de coaja si se taie felii.
4. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se pune aluatul in forma (cu diametrul de 28 cm.), se presara cu pesmet si apoi merele asezate frumos. Se coace la 180*C, timp de 35 min.
5. Se amesteca doua oua cu smantana, scortisoara si 50 g zahar si zahar vanilinat. Se pune crema peste prajitura si se mai coace inca 20 minute.
6. Cind este coapta, se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii