Ingrediente
11/2 de mere grand-smith, 2-3 linguri de zahar, 1lingura de scortisoara macinata, 2linguri de zahar maro, 30 gr de unt, zeama de la1/2 de lamaie, ptr blat, 6 oua, 6linguri de zahar, 2linguri de ulei, 6linguri de faina, 1lingurita praf de copt, 1/2 pahar de lapte
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
21 voturi
Mod de preparare
Deasupra se presoara cu zahar si cel maro si scortisoara si se da la cuptor incalzit dinainte la 180 de grade pentru 15 minute.
Cit merele se coc putin pregatim aluatul.
Se despart ouale se bat albusurile cu zahar intr-o spuma tare dupa care se adauga galbenusele si se bat in continuare se adauga uleiul faina si la urma laptele asa ca compozitia sa fie ca o smintina groasa.
Se scoate din cuptor tava cu mere si se toarna aluatul peste mere sa acopere toata suprafata.
Se da la cuptor pentru inca 30 de minute sau pina cind incercind aluatul este copt.
Se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe un platou asa ca merele sa fie deasupra.
Se poate acoperi cu gelatina de fructe sau frisca dar este gustos si asa.