Ingrediente
Pt foi:, 2 oua, 8 linguri de zahar, 12 linguri ulei, o jumatate de lingura de bicarbonat, 12 linguri lapte, 25 linguri faina aproximativ, un praf de sare, , Pt. umplutura:, 1-2 kg mere (cat de groasa vrei sa fie), 1-2 lg scortisoara, 200 g gris sau pesmet, 6-7 linguri zahar, 3 plicuri zahar vanilat, coaja de la o lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
15 voturi
Mod de preparare
Se imaprte aluatul in doua parti egale. Se intinde o foie si se pune in tava cu hartia de copt. Apoi se presara gris intr-un strat subtire, se pun merele si iar se pune gris si se pune cealalta foaie. Se inteapa cu furculita. Se introduce in cuptorul incalzit aproximativ 5 minute. Se lasa la copt 25 de minute.
Se lasa la racit si apoi se presara deasupra zahar praf cu zahar vanilat sau schovit (asa am facut eu ultima data). Pofta buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
Hmm,ce bine arata...Parca simt mirosul si aroma de scortisoara...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009
Aratoasa!
Ramona (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009
E sezonul prajiturii cu mere! Delicioasa!