autor:

anca liana

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere

Autor: anca liana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca liana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 300 gr faina,, 100grulei,, 100gr apa,, 1 lingurita de sare,, 1 lingura de zahar,, 1 lingurita de drojdie., , Pentu umplutura:, 6 mere, , 125 gr zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, cand e gata se intinde in tava unsa in prealabil cu ulei,cand ie intins aluatul se ridica marginile aluatului in sus un pic dupa care se incepe asezarea merelor care inainte s-au curatat de coaja si s-au taiat in solzisori ,se asaza peste aluat dupa care se presara zaharul in ploaie peste mere.se pun in cuptor la 180 grade timp de 40 minute se urmareste sa nu se pripeasca in asa fel in cat merele sa fie coapte bine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura finlandeza cu mere

Prajitura finlandeza cu mere

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale,

12 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Se bat ouale cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul si se amesteca bine pana se incorporeaza.

18 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Daniela_Neagu

    Daniela_Neagu (Maestru bucatar) , 18 noiembrie 2013

    O prajiturå interesantå

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Simplu si frumos prezentata!*****

  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    Nu am incercat niciodata sa pregatesc prajitura cu mere in acest mod.Mi-ai dat o idee foarte buna.pare simplu de facut si foarte bun la gust.:) multumesc

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      E super reteta... mai ales ca se apropie si postul.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Fac si eu dar nu asa,sigur o sa incerc si varianta ta, arata bine.....felicitari....salvat*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Arata super si cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Foarte buna si apetisanta.! Mie imi place sa presar si putina scortisoara macinata.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Trebuie sa fie o bunatate....

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      vai ce buna ii felicitari

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      O bunãtate!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Imi place reteta prezentata de tine si am sa o incerc si eu. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina,
  • 100grulei,
  • 100gr apa,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingura de zahar,
  • 1 lingurita de drojdie.
  • Pentu umplutura:
  • 6 mere
  • 125 gr zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de anca liana
Paste cu carne

Paste cu carne

Se toaca marunt usturoiul,morcovul si ceapa sau prazul,dupa care se pune uleiul intro cratita la

9 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Aluat fraged de post cu ardei si vinete

Aluat fraged de post cu ardei si vinete

Punem ardei si vinetele la copt .Intre timp ne punem sa facem aluatul din compozitiile de mai sus.il

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Daniela_Neagu (Maestru bucatar)

O prajiturå interesantå

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Langos