autor:

anca liana

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere

Autor: anca liana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca liana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 300 gr faina,, 100grulei,, 100gr apa,, 1 lingurita de sare,, 1 lingura de zahar,, 1 lingurita de drojdie., , Pentu umplutura:, 6 mere, , 125 gr zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

18 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, cand e gata se intinde in tava unsa in prealabil cu ulei,cand ie intins aluatul se ridica marginile aluatului in sus un pic dupa care se incepe asezarea merelor care inainte s-au curatat de coaja si s-au taiat in solzisori ,se asaza peste aluat dupa care se presara zaharul in ploaie peste mere.se pun in cuptor la 180 grade timp de 40 minute se urmareste sa nu se pripeasca in asa fel in cat merele sa fie coapte bine.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoare. Intr-un castron se amesteca faina,grisul,zaharul

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si zaharina

Prajitura cu mere si zaharina

Cureti merele de coaja si le razi. Le pui pe foc sa se inabuse cu o lingura de apa si putina scortisoara. Cand

2 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Daniela_Neagu

    Daniela_Neagu (Maestru bucatar) , 18 noiembrie 2013

    O prajiturå interesantå

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    Simplu si frumos prezentata!*****

  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    Nu am incercat niciodata sa pregatesc prajitura cu mere in acest mod.Mi-ai dat o idee foarte buna.pare simplu de facut si foarte bun la gust.:) multumesc

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      E super reteta... mai ales ca se apropie si postul.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Fac si eu dar nu asa,sigur o sa incerc si varianta ta, arata bine.....felicitari....salvat*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Arata super si cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Foarte buna si apetisanta.! Mie imi place sa presar si putina scortisoara macinata.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Trebuie sa fie o bunatate....

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      vai ce buna ii felicitari

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      O bunãtate!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Imi place reteta prezentata de tine si am sa o incerc si eu. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina,
  • 100grulei,
  • 100gr apa,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingura de zahar,
  • 1 lingurita de drojdie.
  • Pentu umplutura:
  • 6 mere
  • 125 gr zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de anca liana
Paste cu carne

Paste cu carne

Se toaca marunt usturoiul,morcovul si ceapa sau prazul,dupa care se pune uleiul intro cratita la

9 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Aluat fraged de post cu ardei si vinete

Aluat fraged de post cu ardei si vinete

Punem ardei si vinetele la copt .Intre timp ne punem sa facem aluatul din compozitiile de mai sus.il

17 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Daniela_Neagu (Maestru bucatar)

O prajiturå interesantå

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã