Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat cum este si se amesteca pana se face un aluat faramicios (ca o pudra).
Nu va fi un aluat consistent,nu va temeti ca nu l-ati reusit,vedeti in video.
Pentru umplutura se curata merele,se rad ,se adauga zaharul si scortisoara (se pregateste umplutura dupa ce s-a pregatit aluatul ca sa nu se scurga zeama merelor).
Intr-o tava unsa cu unt se asaza framatand in palme jumatate de cantitate din aluat,se adauga umplutura si se pune cealalta jumatate de aluat pe deasupra merelor.
Tava trebuie sa fie de dimensiuni 25 x 30 cm.
Se coace la un foc de 170 grade in cuptor preancazit circa 50-60 de minute, pana se rumeneste suprafata si lateral se vede dezlipit de peretii tavii.
Se presara cu zahar pudra de suprafata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii