Preparare aluat:
Intr-un bol se amesteca untul cu ouale, laptele, praful de copt si esenta de vanilie.
Se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Din aluatul obtinut luam o cantitate mai mica si o dam la congelator,restul aluatului se tine la frigider pentru 30 minute.
Preparare umplutura:
Merele se spala, se curata si se dau prin razatoarea mare.
Se transfera intr-o cratita, se adauga zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si se pune pe foc, lasand sa fiarba la foc mic pana cand se epuizeaza toata zeama de la mere.
Se lasa compozitia sa se raceasca .
Intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat din aluatul tinut la frigider,se adauga umplutura de mere, se acopera cu foaia de aluat si se continua cu alt strat de mere.
Deasupra se pune aluat ras din aluatul care a stat la congelator.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.
Se portioneaza prajitura cand este rece si se serveste!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii