Preparare aluat:
Intr-un bol se amesteca untul cu ouale, laptele, praful de copt si esenta de vanilie.
Se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Din aluatul obtinut luam o cantitate mai mica si o dam la congelator,restul aluatului se tine la frigider pentru 30 minute.
Preparare umplutura:
Merele se spala, se curata si se dau prin razatoarea mare.
Se transfera intr-o cratita, se adauga zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si se pune pe foc, lasand sa fiarba la foc mic pana cand se epuizeaza toata zeama de la mere.
Se lasa compozitia sa se raceasca .
Intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat din aluatul tinut la frigider,se adauga umplutura de mere, se acopera cu foaia de aluat si se continua cu alt strat de mere.
Deasupra se pune aluat ras din aluatul care a stat la congelator.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.
Se portioneaza prajitura cand este rece si se serveste!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii