Prajitura cu mere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • * 200 g unt
  • * 2 oua
  • * 2 linguri de lapte
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • * 1 kg de mere
  • * 300 g zahar
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Preparare aluat:

Intr-un bol se amesteca untul cu ouale, laptele, praful de copt si esenta de vanilie.

Se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Din aluatul obtinut luam o cantitate mai mica si o dam la congelator,restul aluatului se tine la frigider pentru 30 minute.

Preparare umplutura:

Merele se spala, se curata si se dau prin razatoarea mare.

Se transfera intr-o cratita, se adauga zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si se pune pe foc, lasand sa fiarba la foc mic pana cand se epuizeaza toata zeama de la mere.

Se lasa compozitia sa se raceasca .

Intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat din aluatul tinut la frigider,se adauga umplutura de mere, se acopera cu foaia de aluat si se continua cu alt strat de mere.

Deasupra se pune aluat ras din aluatul care a stat la congelator.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.

Se portioneaza prajitura cand este rece si se serveste!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor