Prajitura cu mere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • * 200 g unt
  • * 2 oua
  • * 2 linguri de lapte
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • * 1 kg de mere
  • * 300 g zahar
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Preparare aluat:

Intr-un bol se amesteca untul cu ouale, laptele, praful de copt si esenta de vanilie.

Se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Din aluatul obtinut luam o cantitate mai mica si o dam la congelator,restul aluatului se tine la frigider pentru 30 minute.

Preparare umplutura:

Merele se spala, se curata si se dau prin razatoarea mare.

Se transfera intr-o cratita, se adauga zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si se pune pe foc, lasand sa fiarba la foc mic pana cand se epuizeaza toata zeama de la mere.

Se lasa compozitia sa se raceasca .

Intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat din aluatul tinut la frigider,se adauga umplutura de mere, se acopera cu foaia de aluat si se continua cu alt strat de mere.

Deasupra se pune aluat ras din aluatul care a stat la congelator.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.

Se portioneaza prajitura cand este rece si se serveste!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise