autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Ingrediente
Blat: 6 galbenusuri,12 linguri zahar,12 linguri ulei, 12 linguri faina, 12 linguri lapte, plic praf de copt., Umplutura: 1 kg. mere,4 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat., Bezeaua: 6 albusuri,12 linguir zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga celelalte ingrediente.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cam 15-20 minute la foc potrivit.Intre timp merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc cu zaharul si zaharul vanilat 5 minute pe foc pentru a scadea sosul care-l lasa.Albusurile se bat spuma tare cu mixerul si cand se tine de tel se adauga zaharul.Peste blatul copt pe jumatate se pun merele si bezeaua se intinde peste mere si se mai lasa la cuptor cam. 10-15 minute pana bezeaua capata o culoare maronie deschisa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Merele razuite le punem impreuna cu stafidele la calit,la foc mic, cam 10 minute, apoi adaugam zaharul

32 voturi    18 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara

Se bat ouale bine cu sarea si zaharul (100 gr) apoi se incorporeaza treptat celelalte ingrediente.

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 6 galbenusuri,12 linguri zahar,12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri lapte, plic praf de copt.
  • Umplutura: 1 kg. mere,4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Bezeaua: 6 albusuri,12 linguir zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu miere de albine