autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu mere

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Ingrediente
Blat: 6 galbenusuri,12 linguri zahar,12 linguri ulei, 12 linguri faina, 12 linguri lapte, plic praf de copt., Umplutura: 1 kg. mere,4 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat., Bezeaua: 6 albusuri,12 linguir zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga celelalte ingrediente.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cam 15-20 minute la foc potrivit.Intre timp merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc cu zaharul si zaharul vanilat 5 minute pe foc pentru a scadea sosul care-l lasa.Albusurile se bat spuma tare cu mixerul si cand se tine de tel se adauga zaharul.Peste blatul copt pe jumatate se pun merele si bezeaua se intinde peste mere si se mai lasa la cuptor cam. 10-15 minute pana bezeaua capata o culoare maronie deschisa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere in jeleu

Prajitura cu mere in jeleu

Albususrile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc,galbenusurile se freaca cu

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat bine, se adauga apa minerala, sarea,

6 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 6 galbenusuri,12 linguri zahar,12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri lapte, plic praf de copt.
  • Umplutura: 1 kg. mere,4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Bezeaua: 6 albusuri,12 linguir zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Macarons cu ciocolata - tehnica italieneasca