1 cana faina
1 cana gris
2 cani zahar
4 linguri lapte praf
1 praf de copt
2 kg mere
scortisoara
50 g nuca
4 linguri ulei
50 g unt
Faina, grisul, laptele praf, praful de copt si o cana cu zahar se amesteca bine.
Merele spalate si sterse se rad cu coaja cu tot si nu se storc.Se amesteca cu o cana cu zahar si cu scortisoara.
Intr-o tava se pune hartie de copt pe care o ungem putin si punem 1/2 din compozitia seaca de aluat.Peste ea adaugam 1/2 din merele rase, cealalta 1/2 de aluat apoi merele. Deasupra adaugam nuca rupta marunt si 4 linguri de ulei presarate pe prajitura.
Untul il taiem bucatele si il presaram despupra.
Punem tava la cuptorul dinainte incalzit cam o ora pina ce este gata prajitura.
Dupa ce am scos-o din cuptor, asa calda o presaram cu zahar praf amestecat cu scortisoara.
O lasam sa se raceasca apoi o taiem felii.
Pofta mare !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii