prajitura cu mere,crema si frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
prajitura cu mere,crema si frisca

Ingrediente

  • blat:5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina,1 lingurita praf de copt
  • umplutura de mere:7-8 mere mari,5 linguri zahar,1 plic zahar vanilat,50 de grame unt,scortisoara
  • crema:500 ml lapte,4 linguri zahar,1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa pt ornat

Mod de preparare

blat:Galbenusurile si zaharul se bat cu mixerul pana se albesc.se adauga faina amestecata cu praful de copt si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 minute(faceti testul cu scobitoarea).Se lasa la racit.

Merele curatate de coaja se dau pe razatoarea mare,se scurg de zeama,se amesteca cu zahar,vanilie si scortisoara si se pun la calit in unt,la foc mic pt 15-20 de minute.se lasa la racit.

Budinca de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe plic,se lasa la racit si apoi se bate cu mixerul.

Frisca se amesteca cu zahar dupa gust si eventual un plic de intaritor pt frisca si se lasa la rece pana in momentul folosirii.

Eu blatul l-am facut intr-o tava patrata de 20/20 cm,l-am taiat in doua si l-am insiropat foarte bine cu un amestec de apa,zahar,vanilie si esenta de rom dupa gust.Am pus deasupra compozitia de mere,crema si la urma frisca.Am ornat cu ciocolata rasa si am dat la frigider pt cateva ore.Foarte buna e a doua zi,daca rezistati si daca mai ramane:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise