blat:Galbenusurile si zaharul se bat cu mixerul pana se albesc.se adauga faina amestecata cu praful de copt si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 minute(faceti testul cu scobitoarea).Se lasa la racit.
Merele curatate de coaja se dau pe razatoarea mare,se scurg de zeama,se amesteca cu zahar,vanilie si scortisoara si se pun la calit in unt,la foc mic pt 15-20 de minute.se lasa la racit.
Budinca de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe plic,se lasa la racit si apoi se bate cu mixerul.
Frisca se amesteca cu zahar dupa gust si eventual un plic de intaritor pt frisca si se lasa la rece pana in momentul folosirii.
Eu blatul l-am facut intr-o tava patrata de 20/20 cm,l-am taiat in doua si l-am insiropat foarte bine cu un amestec de apa,zahar,vanilie si esenta de rom dupa gust.Am pus deasupra compozitia de mere,crema si la urma frisca.Am ornat cu ciocolata rasa si am dat la frigider pt cateva ore.Foarte buna e a doua zi,daca rezistati si daca mai ramane:)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii