autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu mere-de post

Autor: Chincesan Carmina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Chincesan Carmina (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2006

Ingrediente
- 350 gr. faina, - 1 margarina unirea, - 2 linguri otet de mere, - 4 linguri de apa, - 200 gr. zahar, - 1 plic zahar vanilat, - 2 kg mere, - 150-200 gr. zahar, - 2 linguri gris, - 1 lingura scortisoara, - coaja de la o lamaie, - ulei si faina pt. uns si tapetat tava

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu margarina, otetul, apa, coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharu tos. Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua. Se unge tava mare cu margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina. Pe masa de lucru se presara faina, din jumate de aluat se intinde o foaie, se pune in tava cu ajutorul sucitorului, peste ea se presara 1 lingura de gris, deasupra se pun merele spalate si razalite (nu e necesar sa fie curatate de coaja) si amestecate cu zahar si scortisoara, se presara din nou gris i se pune a doua foaie de aluat. Din loc in loc se inteapa cu furculita si se pune (optional) putina margarina. Se taie cand este rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere-de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu Mere (de Post)

Prajitura cu Mere (de Post)

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic

173 voturi    43 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere de post

Prajitura cu mere de post

Aluatul se prepara amestecand bine faina,margarina,zaharul,vanilia,esenta de rom si biscuitii faramitati. Intr-o

26 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • - 350 gr. faina
  • - 1 margarina unirea
  • - 2 linguri otet de mere
  • - 4 linguri de apa
  • - 200 gr. zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 2 kg mere
  • - 150-200 gr. zahar
  • - 2 linguri gris
  • - 1 lingura scortisoara
  • - coaja de la o lamaie
  • - ulei si faina pt. uns si tapetat tava

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Lapte de pasare