autor:

danna's blog

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu Mere (de Post)

Autor: danna's blog (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danna's blog (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2011

Ingrediente
-1 kg mere, -1 cana gris, -1 cana faina, -1 cana zahar, -200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post), -2 plicuri zahar vanilat, -1 plic praf copt, -200 gr nuca tocata., -2 lingurite scortisoara, -2 linguri miere(optional).

Dificultate: Medie Timp: 1h

181 voturi

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.

Intr-un vas, punem cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat. Le amestecam bine, impartind mai apoi compozitia rezultata, in 2 boluri.

La fel procedam si cu merele, le imartim in 2 parti.

Margarina o taiem in 3 parti egale si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.

Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica cu putina margarina si pesmet.

Pe toata suprafata vasului asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.

Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar, apoi 1/2 din compozitia de mere.

Peste mere adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, continuam sa asezam si cealalta jumatate, cantitate de mere.

Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete.

Tocam nuca mai mare, presarand-o deasupra merelor.

Eu am pus si putina miere deasupra apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat..

Se lasa sa se raceasca (daca rezistati, caci miroase, pfoaii, nu am cuvinte :)) ), dupa care se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Mere (de Post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere de post

Prajitura cu mere de post

Aluatul se prepara amestecand bine faina,margarina,zaharul,vanilia,esenta de rom si biscuitii faramitati. Intr-o

27 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Prajitura de post Flory

Prajitura de post Flory

Merele se dau pe razatoare cu tot cu coaja.Inr-un bol se pune o cana de ulei +2 cani de zahar si

11 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 7 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Victoria Gabriela

    Victoria Gabriela (Chef de cuisine):

    Este rapida si nesperat de gustoasa! La inceput am fost putin sceptica de rezulultat, dar chiar nu a fost cazul. (Doar ca mie mi s-au "prajit" cam mult nucile de deasupra)...Felicitari pentru reteta!

  • susu

    susu (Chef de cuisine):

    Revin iar cu un mesaj in legatura cu aceasta reteta minunata pe care am facut-o din nou. Tin sa multumesc autoarei pentru ca am facut-o dupa reteta ei chiar daca am mai intalnit-o. Incercati-o cu incredere. http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-de-mere-cu-blat-de-gris.html

  • Dana_Dana (Chef de cuisine):

    Pentru o prajitura de post e buna.

    • Adina_Lupu

      Adina_Lupu (Chef de cuisine):

      Yummy...

    • susu

      susu (Chef de cuisine):

      Eu am facut aceasta reteta acum ani de zile, la fel de reticenta, chiar daca a mea nu este asa de aratoasa rezultatul e fenomenal, un fel de crumble cu prune, nu tre sa se lege nimic, faceti reteta asa cum este, vedeti si aici reteta mea, aceeasi, incercati-o cu incredere http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2010/03/prajitura-de-mere-cu-blat-de-gris.html

    • florina trifan (Maestru bucatar):

      delicioasa! se prepara foarte usor si foarte repede baietelul meu de 2 ani si jumatate a mincat-o cu placere :) o recomand mamicilor ocupate,care vor sa pregateasca rapid o dulciurica

    • Mihaela A. (Bucatar sef):

      Am pregatit-o ieri, pentru a nu stiu cata oara! E delicioasa si primesc de fiecare data laude. Atentie la mere: de preferat merele foarte zemoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 43 comentarii

  • Alina Gavrila , 09 martie 2014

    superrrr prajii am mancato deja am incantat invitati cu ea

  • Iarca Andreea Ioana , 10 decembrie 2013

    tocmai am facut portie dubla ,a iesit foarte buna desi eram sceptica pt ca nu e cu aluat framantat .multumim pt reteta

  • Gabriela Teodorescu , 10 decembrie 2013

    tocmai am facut portie dubla ,a iesit foarte buna desi eram sceptica pt ca nu e cu aluat framantat .multumim pt reteta

    • Gabriela Teodorescu , 10 decembrie 2013

      tocmai am facut portie dubla ,a iesit foarte buna desi eram sceptica pt ca nu e cu aluat framantat .multumim pt reteta

    • Gabriela Teodorescu , 08 decembrie 2013

      tocmai am facut portie dubla ,a iesit foarte buna desi eram sceptica pt ca nu e cu aluat framantat .multumim pt reteta

    • Iarca Andreea Ioana , 30 noiembrie 2013

      As vrea sa fac azi aceasta prajiturica, dar eu sunt alergica la nuca :( ce as putea pune in loc? :D

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      Este foarte gustoasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      Foarte potrivita aceasta reteta de prajitura in perioda de post. Multumim.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      Foarte buna !

    • Karoly Mathe , 22 noiembrie 2013

      imi place, like&share, particip

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

      un deliciu...

    • Gabriela Teodorescu , 17 noiembrie 2013

      abea astept s-o incerc, cred ca-i tare bun

    • Monica Harosa Monica , 17 noiembrie 2013

      tocmai am facut portie dubla ,a iesit foarte buna desi eram sceptica pt ca nu e cu aluat framantat .multumim pt reteta

    • Siminela Asavoaei , 17 noiembrie 2013

      Nu-ti mai cer ca mi rusine :D

    • Monica Harosa Monica , 16 noiembrie 2013

      am facuto si ieu buna rau

    • Carmen Munteanu , 16 noiembrie 2013

      Mmmmmmmmmmmm

    • coca ispir , 15 noiembrie 2013

      o nebunieeeeeeeeeee

    • Silvia Serratore , 14 noiembrie 2013

      Banuiesc ca este buna dar ingrozitor de dulce. O sa incerc o varianta cu unt de cocos si stevia.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

      Eu am facut aceasta reteta acum ani de zile, la fel de reticenta, chiar daca a mea nu este asa de aratoasa rezultatul e fenomenal, un fel de crumble cu prune, nu tre sa se lege nimic, faceti reteta asa cum este, vedeti si aici reteta mea, aceeasi, incercati-o cu incredere http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2010/03/prajitura-de-mere-cu-blat-de-gris.html

    • mariana , 10 octombrie 2013

      oare merge si cu dovleac in loc de mere????

    • Ana Pruna , 10 octombrie 2013

      tocmai am facut portie dubla ,a iesit foarte buna desi eram sceptica pt ca nu e cu aluat framantat .multumim pt reteta

    • Mihaela Matei , 10 octombrie 2013

      intrebare pentru cei care au facut prajitura :compozitia este doar faina , gris si zahar, fara ou sau ceva sa o lege?

    • lena , 09 octombrie 2013

      e foarte buna cu mere acrisoare, are un gust deosebit... dulce-acrisor.

    • Norocia Cornelia , 22 septembrie 2013

      ...ESTE SUPERRRRRRR BUNA !...SI FOARTE USOR DE FACUT !

    • Jaazi Zaidi , 22 septembrie 2013

      tocmai am facut portie dubla ,a iesit foarte buna desi eram sceptica pt ca nu e cu aluat framantat .multumim pt reteta

    • Norocia Cornelia , 19 septembrie 2013

      ACUM AM BAGAT-O LA CUPTOR ...RETETA IMI PLACE CUM SUNA SI SINT SIGURA CA ESTE DELICIOASA ...MULTUMESC PT. RETETA ...O ZI EXCELENTA VA DORESC !

    • Norocia Cornelia , 19 septembrie 2013

      tocmai am facut portie dubla ,a iesit foarte buna desi eram sceptica pt ca nu e cu aluat framantat .multumim pt reteta

    • burlacu maricela , 18 septembrie 2013

      foarte buna

    • Preda Camelia , 04 septembrie 2013

      Am facut, o e f f buna...o s, o mai fac.

    • Sanda Rizoiu , 01 septembrie 2013

      Delicioasa si usor de pregatit.

    • Eniko-julia Szilagyi , 31 august 2013

      USOR-RAPID-DELICIOS

    • Vicky Mo , 30 august 2013

      pai si blatul ala see you ce se leaga daca nu are picture de apa, ulei sau oua?

    • IORDACHE MIRELA , 29 august 2013

      PENTRU BLAT NU MAI ESTE NEVOIE DE NIMIC SE LEAGA BLATUL ?VREAU SA FAC SAMBATA PT ZIUA BAIATULUI .CU MULTA STIMA ASTEPT UN RASPUNS.

    • Dumitru Catalin Gheorghe , 12 august 2013

      tocmai am facut portie dubla ,a iesit foarte buna desi eram sceptica pt ca nu e cu aluat framantat .multumim pt reteta

    • Drumea Simona , 06 august 2013

      este chiar buna si usor crocanta.

    • Mariana Simionescu , 06 august 2013

      Cred ca este foarte buna si observ ca si usor de preparat! Pofta buna! :)

    • Geta Eftimie , 06 august 2013

      Cred că este foarte bună!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2012

      Perfecta, imi place combinatia de mere si scortisoara.

    • korinitza

      korinitza (Bucatar) , 30 noiembrie 2011

      Am incract-o si eu , si da intradevar cu o cana de zahar mi-a parut ca e prea dulce si eu am pus cam mlt mar,data viitoare deja am sa fac putin mai diferit, da a fost gustoasa si un miros de nedescris :)

    • lacramioara1974 (Bucatar) , 25 martie 2011

      Am incercat reteta aseara.Parerea mea este .daca nu va plac prajiturile asa dulci,sa nu puneti o cana de zahar ci mai putin,cred ca ar iesi buna si cu o jumatate ,depinde de cat de dulci sunt merele.Se face teribil de usor,miroase atat de bine incat cu greu mi-am putut stapani membrii familiei sa nu guste din ea aseara si e intr-adevar delicioasa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

      N-am mere suficiente, ca m-as fi apucat imediat sa o fac. Am udat tastatura!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

      Am făcut-o pe vremuri şi mi-a părut cam seacă. A ta are un aer mai bun!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

      hmmm...ce bine arata, un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

181 voturi

Ingrediente

  • -1 kg mere
  • -1 cana gris
  • -1 cana faina
  • -1 cana zahar
  • -200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post)
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 plic praf copt
  • -200 gr nuca tocata.
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 linguri miere(optional).

Raporteaza reteta

Retete
de danna's blog
Prajitura cu Gem de Zmeura

Prajitura cu Gem de Zmeura

Mod de preparare: Pregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza: Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile

21 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Pizza cu Chorizo

Pizza cu Chorizo

Pregatim blatul de pizza: Se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si zaharul ,intr-un vas..

7 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza
Muffins cu Dulceata

Muffins cu Dulceata

Ouale se mixeaza cu praful de sare...treptat adaugam si zaharul,apoi untul topit la microunde,continuam

13 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Lia Maria (Chef de cuisine)

Este foarte gustoasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie