autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Prajitura cu mere fara aluat - De post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 august 2009

Ingrediente
1 cana faina, 1 cana gris, 1 cana zahar, 1 plic praf de copt, o,5 l apa, 3 linguri zahar, esenta rom, un cub mic cit o nuca,marga( eu am pus unt), mere, 2 plicuri zahar vanilat, scortisoara, 100 g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

77 voturi

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se amesteca cu zaharul vanilat si cu scortisoara.
Se pune la fiert apa cu zaharul iar cind da in clocot se stinge focul si se adauga cubul de unt si esenta de rom.
Primele 4 ingrediente se amesteca bine. O tava tapetata cu hartie de copt se unge cu margarina si se pune apoi 1/2 din compozitia amestecata, se niveleaza, adaugam merele rase si apoi restul de compozitie. Deasupra se pune siropul facut, asa cald, facindu-se gaurele cu lingura pentru a intra bine siropul si la foaia de jos.Se pudreaza cu scortisoara deasupra.
Se da la cuptorul dinainte incalzit aproximativ o ora pina se face proba cu scobitoarea si aceasta ramane uscata. Se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar praf si se taie in forma dorita...
Reteta am adaptat-o dupa cea facuta de Doina ...cu modificarile mele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere fara aluat - De post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu agar agar

Jeleu agar agar

1. Se fierbe apa. 2. Adaugati agarul. 3. Fierbeti 8 minute. 4. Se inchide focul, se adauga siropul. 5.

2 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Desert light de vara-frigarui de fructe

Desert light de vara-frigarui de fructe

Marul se taie pe din doua si se stropeste cu suc proaspat de lamaie, astfel se previne oxidarea.

7 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Este un deliciu.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Este foarte buna prajitura... acum cativa ani o faceam cam o data la 2 saptamani... in perioada de post. Este un deliciu.

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine):

    Am facut prajitura, insa am iesit din tipar - am adaugat galbenusurile ramase de la prajitura egipteana si in loc de apa am pus lapte dar a iesit buna si asa. Data viitoare am sa incerc varianta aceasta de post caci cred ca este mai buna ,a mea a iesit foarte dulce

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2015

    Selena Anghel si Oana Larysa "..Primele 4 ingrediente se amesteca bine.." adica:1 cana faina,1 cana gris,1 cana zahar,1 plic praf de copt...deci am scris bine, doar trebuie citit cu mai multa atentie !

  • Fara foto

    Oana Larysa , 30 august 2015

    Da cu ce se amesteca primele 4 ingrediente?

  • Fara foto

    Selena Angel , 29 august 2015

    Daca ai spune unde punem faina si grisul cred ca ar iesi o prajitura buna :) Cand scrii o reteta ai grija sa explici cum trebuie si eventual sa si folosesti in explicatie toate ingredientele date .

    • Fara foto

      samfira anastasia , 18 iulie 2015

      e tare usoara la 14 ani ai mei fac si mancare vb e tare buna am facuto si eu succes in continuare

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 08 octombrie 2014

      Cu multa placere !

    • Fara foto

      Liliana Schwartzberg , 06 octombrie 2014

      grozava si usoara, mersi mult

    • Fara foto

      Andreea Iulia , 11 septembrie 2013

      acum asteptam sa vedem rezultatul!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      am facut o si eu azi,dar eu nu pun deloc zahar pt ca merele sunt golden si sunt f dulci.La urma stropesc cu un pic de caramel lichid(gasim in comert) Prajitura excelenta

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Am pregatit aceasta prajitura ,e delicioasa !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      O voi incerca si eu.

    • Fara foto

      roxana , 26 februarie 2010

      am sa incerc si eu reteta pare interesanta si nu este f grea.am sa va spun miine cum a iesit.

    • Fara foto

      danis emilia , 21 februarie 2010

      Daca-i spune de post se pune margarina vegetala neaparat ,deoarece untul nu este vegetal .In rest mi se pare ok reteta in postul acesta o sa o incerc si eu .Multa sanatate si un post usor

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Acum că este postul Crăciunului o să incerc şi eu reţeta ta.

    • Fara foto

      lala221 , 19 octombrie 2009

      cum este de post daca siropul are unt

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Arata bine, este foarte usor de facut,trebue sa o incerc si asta cat de curand. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Delicioasa...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      O notez, e buna de facut in postul Craciunului!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Mie nu imi prea plac prajiturile cu mere,dar aceasta pare destul de interesanta si merita incercata.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Foarte apetisanta,mi-ai facut pofta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Prajiturile cu mere sunt delicioase !!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Arata bine,o sa incerc si eu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Asa arata prajitura gata taiata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

77 voturi

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • o,5 l apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta rom
  • un cub mic cit o nuca,marga( eu am pus unt)
  • mere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • 100 g margarina

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Selena Anghel si Oana Larysa "..Primele 4 ingrediente se amesteca bine.." adica:1 cana faina,1 cana gris,1 cana zahar,1 plic praf de copt...deci am scris bine, doar trebuie citit cu mai multa atentie !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu crema si banane