Merele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se amesteca cu zaharul vanilat si cu scortisoara.
Se pune la fiert apa cu zaharul iar cind da in clocot se stinge focul si se adauga cubul de unt si esenta de rom.
Primele 4 ingrediente se amesteca bine. O tava tapetata cu hartie de copt se unge cu margarina si se pune apoi 1/2 din compozitia amestecata, se niveleaza, adaugam merele rase si apoi restul de compozitie. Deasupra se pune siropul facut, asa cald, facindu-se gaurele cu lingura pentru a intra bine siropul si la foaia de jos.Se pudreaza cu scortisoara deasupra.
Se da la cuptorul dinainte incalzit aproximativ o ora pina se face proba cu scobitoarea si aceasta ramane uscata. Se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar praf si se taie in forma dorita...
Reteta am adaptat-o dupa cea facuta de Doina ...cu modificarile mele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii